Det står nu klart att Igor Arsenijevic missar en stor del av säsongen. Minst åtta veckors frånvaro handlar det om. Det är en ledbandsskada i knäet som han ådrog sig i matchen mot Österlen i lördags. Det finns dock förhoppning om en kortare rehabiliteringstid för Raslan Al Kurdi. I morgon får man svaret på den magnetröntgen som gjordes i veckan. Så är läget när BoIS på fredag kväll ska möta seriekollegan Karlskrona i genrep inför seriestarten.

– Det är ett genrep men en match som vilken annan som helst under försäsongen, där jag vill se en bra prestation, att vi jobbar med våra linjer i spelet och fortsätter producera mål, säger BoIS-tränaren Agim Sopi, som i kväll kommer att befinna sig i Kristianstad för att se KFC möta Husqvarna, de två lagen som BoIS närmast möter på bortaplan.

Det är sista träningsmatchen, Agim är nöjd med utvecklingen under försäsongen.
– Det finns några saker att rätta till, man blir aldrig fullärd, men jag tycker att dels våra spelare från i fjol, dels de nya har blivit bättre och är redo för en bra premiär.

Ännu är det inte helt klart vem som blir förstemålvakt men i morgon är det Ivo Vazgec som vaktar målet.
– Förhoppningsvis är morgondagens startelva också en startelva i premiären, men helt säkert är det inte, säger BoIS-tränaren.

BoIS har en trupp på 19 man till matchen mot Karlskrona. De som saknas är utöver de två skadade också Rasmus Persson.
Matchen spelas på B-planen med start fredag kl 18.

Text: Bert Lundqvist, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)