BoIS spelade på tisdagen sin tredje match i U21-serien Folksam U21 Superettan Södra.

 

Efter förlust med 4-0 i första omgången mot Trelleborg, följt av 10-0-seger mot Varberg, spelade man alltså 2-2 mot Utsikten. Från A-truppen deltog Amr Kaddoura, Saber Azizi, Daniel Ask, Filip Pivkovski, Ojevwe Akpoveta och Philip Ljung. Samtliga spelade hela matchen.

Utsikten tog ledning tidigt i matchen, Filip Pivkovski kvitterade på straff kort därefter, innan Utsikten återigen tog ledningen, även detta mål på straffspark. BoIS fick upp farten i andra halvlek och kvitterade rättvist i slutet. Rasmus Wiedesheim Paul avslutade ett snyggt anfall med skott i mål, detta efter bra förarbete av Philip Vo-Van och Philip Ljung. Innan slutsignalen hann Utsikten få till två bra skott som Amr Kaddoura tvingades till fina räddningar på.

—Killarna kämpade på och gjorde det bra. De äldre killarna är med och pushar på, försöker lära ut. Det är bra matchträning för såväl U19-killarna som för de A-lagsspelare som inte spelat fullt ut i A-laget. Det är bra motstånd i denna serien och liksom vi hade Utsikten en del A-lagsspelare med i dag, säger Håkan Svensson.

När man väl fick upp farten kom BoIS fram fint, vilket man framför allt gjorde i andra halvlek.

—En bra match, framför allt i andra halvlek där vi kommer igång. Anfallsglatt, vi försöker lira och har några bra kombinationer. En väl genomförd match där vi är bra som kollektiv, summerar Håkan Svensson.

Undantaget dagens kombattanter innehåller serien, som namnet antyder, U21-lag från klubbar i Superettan. Nästa vecka möter man GAIS på bortaplan, innan man ställs mot IFK Värnamo hemma. För spelprogram och tabell, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/matcher-idag/?scr=table&ftid=67748.

 

Text: David Jönsson