Det är nu klart att Ivo Vazgec kommer att stå i BoIS-målet i premiären mot Husqvarna FF. BoIS-tränaren Agim Sopi har gjort valet till den här matchen men dock inte gjort honom till förstemålvakt för säsongen utan konkurrensen med Amr Kaddoura kommer att fortsätta.

Redan på påskdagens eftermiddag begav sig Landskrona BoIS till Jönköping, där man alltså i morgon kl 16 möter Husqvarna på Vapenvallen.
– Vi vill vara så förberedda som möjligt och utvilade inför premiären. Därför checkar vi in på hotell i Jönköping i kväll, säger Agim Sopi.
Med på bussen finns en 18-mannatrupp, där de fyra saknade är de skadade spelarna Igor Arsenijevic, Raslan Al Kurdi, Edwin Condrup och Rasmus Persson.

Rasmus Persson har haft en strulig försäsong med ljumskproblem och andra småskavanker och inte kunnat träna fullt ut större delen.
– Rasmus är en ung talang men han kommer nu må bäst av att under vårsäsongen träna med U 19. I stället flyttar vi upp en annan talang, mittfältaren Kevin Jensen, 17 år.

BoIS-tränaren har i stort sett startelvan klar men vill inte avslöja sina tankar så här dagen före.
– Jag vill gärna sova på saken till i morgon, säger Agim kryptiskt.

BoIS-truppen: Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Viktor Svensson, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Saber Azizi, Philip Ljung, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Daniel Ask, Rasmus Alm, Filip Pivkovski, Edafe Egbedi, Adi Nalic, Rasmus Wiedesheim-Paul, Karim Sadat, Ojevwe Akpoveta.

Text: Bert Lundqvist, foto Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)