Ett stort BoIS-följe fick se Landskrona BoIS inleda seriespelet med en, trots nerver på slutet, stabil och rättvis seger efter en stor dominans över i stort sett hela matchen, som slutade 2-1.

Men det var med änglavakt som första halvlek slutade 0-0. Efter drygt 20 minuter missade BoIS backlinje kommunikationen med Ivo Vazgec. Bollen gick över Ivo långt ute i straffområdet och en Husqvarnaspelare stötte bollen mot tom bur men inte bättre än att den gick i stolpen och tillbaka i famnen till den överspelade BoIS-målvakten. Annars var det BoIS som började bäst och hade stort bollövertag i praktiken hela första halvan. Det mesta och det bästa stod Thierry Zahui för. Han slog hörnor och frisparkar på löpande band. En frispark från cirka 30 meter styrdes precis över ribban av Husqvarnas målvakt Markus Harrysson.
Även Rasmus Alm tvingade Harrysson att sträcka ut och styra ett bra skott till hörna. BoIS tränare Agim Sopi menade att man inte var tillräckligt konkreta i anfallsspelet i första halvlek.

– Vi hade spelet som det var tänkt och de flesta chanserna men att ett par individuella misstag kunde ha blivit dyra. I paus pratade vi om att bli mer hungriga i straffområdet och det gav också resultat.
Den trend i matchen som börjat bli tydlig efter dryga halvtimmen med ett kraftigare BoIS-tryck och ett Husqvarna som försvarade sig djupare och djupare ner i banan kom inte att brytas i andra halvlek. Istället blev trycket bara större och det var inte förrän reduceringen i 87: e minuten till 1-2 som Husqvarna hade sitt första egentliga anfall. Den reduceringen hade föregåtts av ett nästan oräkneligt antal hörnor och frisparkar för BoIS runt straffområdet. Till slut kunde Edafe Egbedi göra sitt första tävlingsmål i randigt i 78:e minuten. Sju minuter senare slog Karim Sadat till med att slå in 2-0 till BoIS i tom bur efter att Alm åkt slalom i motståndarnas straffområde.

– Det var en härlig seger men också en stor lättnad. Att få en bra start i serien är oerhört viktigt för fortsättningen, säger BoIS-tränaren Agim Sopi, som också kan konstatera att alla spelare är hela och friska efter segern.
En snabb replik på BoIS 2-0-mål från Husqvarna skapade dock en onödig press de sista tre ordinarie minuterna och de fyra tilläggsminuterna. Husqvarna hann vaska fram ett riktigt bra friläge där Ivo Vazgec gick långt ut i straffområdet, gjorde sig stor och räddade hem premiärsegern till randigt.

Agim Sopi avslutar intervjun med att tacka publiken
– Det är så stort att de kommer upp med två bussar hit och ger oss ett så stort stöd. Den här segern är deras förtjänst också.

Så startade BoIS
Vasgez
Olofsson – Andersson – Svensson – Tkascz
Zahui – Ekvall
Egbedi – Nalic – Alm
Karim

Byten
Alm – Pivkovski (93)

BoIS Målskyttar
Egbedi (78)
Sadat (85)

Varningar
Tkascz (90)
Ekvall (94)

Text: Torgny Andersen, foto: David Jönsson