John Ebere Ekeh gjorde alla tre målen när BoIS U19 i lördags besegrade Halmstads BK med 3-1. Den insatsen belönas med en plats i BoIS-truppen när man på måndag möter Kristianstads FC. Anledningen är att såväl Rasmus Wiedesheim Paul (sjuk) och Daniel Ask (skadad) inte kan vara med. Det betyder också att Edwin Condrup tar en plats i truppen.

– John gjorde en mycket bra insats i U19 och eftersom det är en forward som är borta så blir han vår ersättare, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.

Med i truppen finns också tidigare skadade Viktor Svensson och Måns Ekvall samt Alexander Tkacz, som varit sjuk i början av veckan. Måns kan definitivt spela medan statusen på Viktor Svensson avgörs först matchdagen.
– Vi får se hur läget är då. Det är ju viktigt att han inte riskerar att slå upp skadan. Kan inte Vigge spela så blir det Philip Ljung som ersätter. Han skötte sig bra senast, säger Agim.

– Vi känner varandra väl och jag hoppas och tror att det kommer att bli ett riktigt bra Skånederby, säger KFC-tränaren Joakim Persson till KFC:s hemsida.
– Att vi förlorar borta mot Oddevold är väl ingen katastrof, men det är väl floppvarning på premiären, tio dåliga minuter kostar oss tre poäng.
Vad ser du som viktigast i Skånederbyt?
– Att vi släpper handbromsen. Att vi vågar misslyckas för att lyckas. Jag vet att det är en klyscha, men det ligger mycket i det. Det var som någon sa ”Vi är ett världslag på träning och ett korplag på match”.
– Vi måste fokusera på att hitta vårt eget spel, det har varit oerhört ängsligt.

BoIS-truppen: Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Viktor Svensson, Philip Andersson, Philip Ljung, Saber Azizi, Alexander Tkacz, Edafe Egbedi, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Edwin Condrup, Rasmus Alm, Filip Pivkovski, Adi Nalic, Ojevwe Akpoveta, Karim Sadat, John Ebere Ekeh.

Matchen börjar kl 15 på Kristianstad IP. Kan ni inte vara på plats så kan ni se matchen på den här länken https://play.staylive.se/kristianstadfc/l/2411
Priset är 89 kronor.

Text: Bert Lundqvist, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS