Efter drygt 20 minuters spel i den andra halvleken kom BoIS för första gången i underläge den här säsongen. Men Kristianstads mål räckte inte för seger utan debutanten för dagen, Ojevwe ”Drogba” Akpoveta kvitterade i den åttonde förlängningsminuten. Matchen slutade alltså 1-1.

Agim Sopi hade gjort två byten jämfört med den startelva som inlett säsongens första två matcher. Adi Nalic fick vila till förmån för Akpoveta, vilket kanske skvallrade om ett BoIS lite mer redo för en fysisk match. I backlinjen spelade Philip Ljung i stället för Viktor Svensson, som inte var helt redo för comeback efter skadan mot Assyriska i förra matchen.

– Planen var väldigt, väldigt dålig däruppe så vi insåg att vi inte skulle kunna spela vårt vanliga spel utan fick anpassa oss. Jag valde att spela med Drogba i den offensiva mittfältsrollen och tanken var att vi skulle spela lite rakare, förklarade Agim efter matchen.

BoIS inledde bortamatchen med press. Laget skapade fem hörnor de första 17 minuterna i solen på Kristianstad IP. Det dröjde dock till 23:e minuten innan matchen fick sin första stora chans då Kristianstad tryckte på. Något riktigt avslut fick man inte till, närmast var Emil Åberg, men BoIS backlinje blev överspelad på högerkanten och passningen snett inåt bakåt gav BoIS problem.

I 32:a minuten missade Karim Sadat ett hundraprocentigt läge efter ett riktigt bra inspel. Halvleken präglades, som så ofta mot Kristianstad, av en tät kamp. Efter 40 minuter var det Sadats tur att återigen skapa farligheter. Edafe Egbedi tog sig fram i bortre delen av straffområdet efter att ha fångat upp ett blockerat skott från Sadat. Egbedi fick in bollen men Sadats nick landade halvmetern ovanför kryssribban. Halvleken avslutades med viss Kristianstadpress i samband med att Ivo Vazgec fick en skada i axeln och visade sig något begränsad i sina rörelser. Sammanfattningsvis en tuff och jämn första halvlek.

– Spel- och chansmässigt tycker jag att vi borde ha haft ett eller två måls ledning i paus, men vi är inte tillräckligt effektiva när chanserna dyker upp. Vi måste bli bättre på att sätta dit bollarna, konstaterade Agim.

Skadan ledde till att Ivo Vazgec fick utgå i paus och ersattes av Amr Kaddoura. Andra halvlek inleddes med intensiv press från BoIS sida första fem minuterna utan att riktigt klara målchanser uppstod. Istället skulle det dröja till 66:e minuten innan Michael Baggner gjorde 1-0 till Kristianstad efter en frispark som seglade riktigt nära BoIS mål där Baggner, med hjälp av den starka medvinden, kunde nicka in bollen i stort sett på mållinjen.

BoIS ökade trycket efter målet men utan att lyckas skapa de riktigt klara målchanserna mot ett tungt och tätt KFC-försvar. Hörnorna avlöste varandra men BoIS var egentligen aldrig riktigt nära en kvittering. I 78:e och 79:e minuten bytte Agim Sopi in Adi Nalic och Filip Pivkovski samtidigt som Edafe Egbedi och Philip Ljung gick ut och BoIS försökte gå än mer på offensiven.
Några riktigt klara målchanser dök aldrig upp förrän i 95:e minuten och framåt. Efter en hörna i 97:e minuten lyckades till slut Ojevwe ”Drogba” Akpoveta trycka in sitt första seriemål för klubben och BoIS kunde åka hem med en välförtjänt poäng i bagaget.

– Vi gick över på en trebackslinje relativt tidigt för att satsa framåt. Det är starkt att vi lyckas kvittera trots en tuff och svår match. VI är i alla fall fortsatt obesegrade, sa Agim som avslutade med att meddela att båda målvakterna fick åka till akuten efter matchen. Ivo Vazgec med smärta i axeln och Amr Kaddoura med ett jack som måste sys.

Så startade BoIS
Vazgec
Olofsson – Andersson – Ljung – Tkacz
Zahui – Ekvall
Egbedi – Akpoveta – Alm
Sadat

BoIS byten
Vazgec – Kaddoura 46
Egbedi – Nalic 78
Ljung – Pivkovski 79

Målskyttar
1-0 Baggner 66
1-1 Akpoveta 98 (assist P Andersson)

Varningar
Ejupi, KFC, 66
Widlund, KFC, 67
Ljung, BoIS, 78
Bloom, KFC, 88
Alm, BoIS, 99
Publik
842

Text: Torgny Andersen

Foto: David Jönsson