På onsdagen gick skadeläget i Landskrona BoIS från problematiskt till ljust. Som det ser ut just nu kan samtliga i spelartrion Ivo Vazgec, Arm Kaddoura och Viktor Svensson vara tillgängliga för spel mot Rosengård på måndag.

Mot Assyriska drabbades mittbacken Viktor Svensson av en skada som tvingade honom att kasta in handduken. Han fick också stå över matchen mot Kristianstad, där istället båda BoIS-målvakterna drabbades av skador.

Först fick Ivo Vazgec en rejäl smäll – som främst drabbade hans ena axel – vilket tvingade honom utgå i paus. Inhoppande Amr Kaddoura åkte sedan på en smäll som resulterade i tre stygn. Han kunde dock fortsätta matchen ut.

– Det var sannerligen inget trevligt läge när vi riskerade att få båda våra ordinarie målvakter skadade en längre tid, säger tränaren Agim Sopi.
Men bara två dagar efter Kristianstadsmatchen ser han betydligt ljusare på skadeläget.
– Jag har precis talat med Ivo som varit på undersökning i Malmö. Han har ett uttänjt ledband i ena axeln men han har nästan ingen smärta kvar och räknar med att kunna träna för fullt i veckan. Som det ser ut nu – om prognosen fortsätter peka åt rätt håll – kan han medverka i hemmamatchen på måndag, säger Agim Sopi.

– Amr tränar för fullt och där är det klartecken. Varken han eller Ivo har fått någon allvarlig huvudskada. Det handlar inte omnågon lätt hjärnskakning eller så. Som bekant har ju målvakter hårda skallar. Det krävs för att kasta sig in i de situationer de gör under matcherna, säger Agim med ett skratt.

Vem som står om båda målvakterna är spelklara vill dock inte Agim Sopi säga i nuläget.

När det gäller Viktor Svensson så kan Agim ge klartecken även där.
– Viktor tränar för fullt i veckan och jag räknar med honom på måndag. Han kunde haspelat redan i Kristianstad om vi varit i en situation där det krävdes. Men eftersom vi har så bred trupp och goda ersättare var det helt onödigt att chansa med Viktor där, förklarar Agim.

Slutligen kan vi också nämna att 16-delsfinalerna i DM är lottade och BoIS, som nu går in i tävlingen, får möta Helsingborg Östra på hemmaplan.

Text: Lasse Möller, foto Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)