Svenska Cupen 2016-2017 blev lyckad för Landskrona BoIS, även om man inte lyckades kvalificera sig till kvartsfinal. Segern mot Malmö FF är förstås en match som går till historien. Nu får vi se om det kan bli någon liknande match i sommar på Landskrona IP. Då gäller det först och främst att besegra Eskilsminne som är motståndare i första omgången och den matchen spelas på Harlyckan i Helsingborg.

Landskrona BoIS har alltså lottats mot Eskilsminne och den ska spelas senast den 2 augusti. Ännu är alltså inget datum spikat för matchen. BoIS avvaktar besked från Eskilsminne. Vinnaren där får möta antingen ett lag från Allsvenskan eller Superettan.

BoIS ska också spela DM-match och i år är man titelförsvarare. Första motståndaren är även här ett Helsingborgslag, nämligen Helsingborg Östra. Matchdatum är inte klart.

Text: Bert Lundqvist