När han fick chansen i A-laget tog han den. Ojevwe ”Drogba” Akpoveta tryckte in den oerhört viktiga 1-1-kvitteringen borta mot Kristianstad i senaste seriematchen. Drogba vet att hans framtid i Landskrona BoIS hänger på vad han levererar under de sex månader hans initiala kontrakt sträcker sig.

– Det kändes fantastiskt skönt att få göra målet mot Kristianstad. Jag har ju kommit hit för att göra mål och måste prestera för att övertyga tränaren om att jag ska få fortsatt förtroende, säger Drogba strax innan lördagens träning ska dra igång på en makalöst fin matta på Landskrona Idrottsplats.

Drogba Akpoveta kom till danska Fremad Amager från hemlandet Nigeria. Det blev dock ingen speltid i den danska klubben för 23-åringen.
– Nej, det funkade inte alls där. När jag fick chansen på ett sexmånaderskontrakt i BoIS så kändes det helt perfekt.

Drogba bor i Landskrona och trivs som fisken i vattnet.
¬– En fantastiskt fin stad, en otroligt fin klubb och jag känner oerhört stort förtroende från tränaren Agim Sopi som verkligen bidrar till min utveckling. Han coachar mig på alla sätt på träningen, utanför plan och i match. Jag får hela tiden veta vad jag ska förbättra och jobba på, berömmer Drogba.

Att spela på ett korttidskontrakt är förstås en press men för Drogba råder det ingen tvekan om hur han tänker sig framtiden. Får jag chansen att spela ska jag producera mål och bidra till att laget vinner. Vi har ett mycket bra lag och jag tror att vi kan ta oss hela vägen till allsvenskan med tiden. Det är min dröm att få spela i högsta serien här och då helst med BoIS, säger han.

Mot Kristianstad slog Drogba till i 98:e minuten och såg till att BoIS fortfarande är obesegrat efter tre matcher serien.
– Matchen mot Rosengård här hemma blir en tuff historia. Rosengård kommer hit utan poäng och de kommer att göra allt för att vinna här. Men vi är väl förberedda. Truppen fungerar väldigt bra tillsammans. En stor fördel är att det känns som att vi utvecklas tillsammans, säger Ojevwe ”Drogba” Akpoveta.
– Jag väntar bara på klartecken från tränaren att få kliva in på denna fantastiska fotbollsplan och få göra mål inför en stor hemmapublik, tillägger han.

Drogba är en rejäl pjäs som har avsluten som sin starka sida enligt egen utsago.
– Jag är inte direkt någon targetspelare utan är den som ska göra mål. Min store idol är Romelu Lukaku i Everton. Han behärskar anfallsfotbollen. Jag ser alla matcher han spelar, förklarar Drogba.
Och sämre förebild än Lukaku kan man ju ha!

Tilläggas kan att Drogbas bror Oke Akpoveta följde efter honom till Sverige och spelar nu i HIF.

Text och bild: Lasse Möller