BoIS tog ledningen efter 33 minuter och efter det var det aldrig någon fråga kring var poängen skulla hamna.

—Vi började inte matchen hundraprocentigt, men efter målen blev vi bättre och bättre, sa Agim Sopi efter 3-0-vinsten mot FC Rosengård.

 

Efter de inledande minuterna blev matchbilden ungefär som de båda lagen troligen förväntat sig, det vill säga stort bollinnehav och chansövertag för hemmalaget. Rosengård tilläts visserligen ha en del boll i inledningen av matchen, men BoIS stressade bortalaget till misstag och efterhand tog BoIS över spelet. Det dröjde drygt en halvtimme till man började skapa farliga chanser, och när man väl gjorde det kom två mål på kort tid.

I 33 minuten gjorde Rasmus Alm ett snyggt förarbete. Han sprang i djupled, tog emot bollen och gick förbi målvakten men vinkeln att skjuta in bollen på såg något snäv ut. Då klackade han snyggt till Karim Sadat som ur bättre läge sköt in 1-0. 2-0-målet några minuter senare föregicks också av snyggt samarbete. Denna gången var det Edafe Egbedi som i precis rätt ögonblick petade ut bollen till en på kanten framstormande Alexander Tkacz. Hans mellanting av skott och inspel tog på en försvarare och gick i en båge över målvakten.

I fortsättningen var det BoIS som hade stort bollinnehav, men många av avsluten var felriktade och de många hörnorna resulterade inte i några större farligheter. Karim Sadat gjorde 3-0 på straff efter knappt 70 minuter, sedan han själv blivit nerdragen i utkanten av straffområdet. BoIS hade sedan flera lägen att utöka ledningen, bland annat var Rasmus Alm nära ett par gånger. BoISarna fick nöja sig med tre mål framåt och en nolla i kolumnen för insläppta mål.

—Vi var inte riktigt hundraprocentiga i inledningen av matchen. Vi lät de ha boll, de fick rulla runt och aggressiviteten i vårt presspel var inte som jag önskade. När vi väl fick bollen var det ganska stillastående, det gick lite för långsamt. Vi har pratat mycket i veckan om att försöka trötta ut motståndarna. Sedan kom målet och det blev bättre, summerade Agim Sopi efteråt. Han fortsatte:

—Vi har några nya spelare där vi kanske inte är helt samspelta ännu, men det blir hela tiden bättre. Jag tror Rosengård hade ett skott på mål på hela matchen. Vi dominerade matchen igenom och det var väldigt skönt att hålla nollan. Vi får njuta av detta i kväll, sedan är det match igen på lördag.

För Karim Sadats del gjorde han sitt andra och tredje mål för säsongen.

— Det känns fantastiskt, skönt att få bidra men vinsten var det viktiga. Nu leder vi serien och där ska vi ligga även när serien är färdigspelad, sa Karim Sadat.

Frågan till Sadat var sedan hur laget inför matchen kände kring att kanske inte få omedelbar utdelning på alla chanser man skapar, vilket varit tendensen i i säsongsinledningen.

— Skapar du inte chanser alls är det illa. Men om du skapar en massa chanser men inte gör mål är det en annan sak. Vi har skapat mycket farligheter i alla matcherna. Detta kan vi såklart utveckla genom att vara mer effektiva. Första 25 minuterna var det lite svårt för oss, lag som dessa kan vara lite svåra att möta. Men efter första målet öppnade det sig för oss, fortsatte Sadat.

BoIS gick efter vinsten upp i serieledning, på delad poäng med Ljungskile, för vilka som står för motståndet på lördag. Agim ser möjligheter att utveckla spelet.

— Som jag sagt tidigare, mitt jobb är att få fram spelet till sista tredjedelen, sen är det spelarnas intelligens och värderingar som ska avgöra. Vi behöver fart sista tredjedelen, och vi behöver skapa ännu mer. Kvaliteten och skickligheten finns där, det är spelarnas beslut och värderingar som avgör, avslutade Agim.

Motståndarlagets bästa spelare, tillika förre BoIS-spelaren Valentino Lai sa så här om matchen:

— Som jag sa till Agim nyss, BoIS gav oss en fotbollslektion i dag. Både i presspelet och i possession-spelet. BoIS spelar en fantastiskt fin fotboll, och vi hade egentligen ingenting att komma med. Det får man vara ärlig med att säga, sa ”Valle” som beskrev årets Rosengård så här:

— Vi är ett individuellt skickligt lag, sen handlar det om att få ihop det, som Landskrona gjort. Där har vi en uppförsbacke just nu. Med fyra förluster på rad måste vi försöka hitta tillbaka till det simpla, sa han och fick frågan hur han jämförde BoIS med övriga lag Rosengård mött.

— Jämfört med Karlskrona, Skövde och Oddevold är BoIS klart bäst. De är ett spelande lag med tanke och filosofi. De vet var de har varandra, det är något som är väldigt viktigt. Hamnar man i kläm  så måste man ha en trygghet att falla tillbaka på, vilket BoIS har, fortsatte Lai som spelade två och en halv säsonger med BoIS mellan 2005 och 2007, däribland fyra allsvenska matcher. Slutminuterna blev känslosamma för Lai som är på god fot med BoIS-supportrarna.

— Det var mycket känslor i slutet. När supportrarna… det är trots allt elva år sedan jag var här, men när de i slutet sjöng mitt namn och stöttade. Det är sånt som blir ett minne för livet. Det är väldigt mycket känslor just nu. Visst är jag väldigt besviken över förlusten, vi har fyra raka. Jag representerade Rosengård i dag men det var underbart att vara tillbaka på IP, avslutade ”Valle”.

BoIS gick alltså upp i serieledning, detta på grund av bättre målskillnad än Ljungskile som står för motståndet på lördag. Spelplats är Skarsjövallen i Ljungskile och matchen börjar 16:00.

 

Så spelade BoIS

Vazgec

Tkacz – Andersson – Svensson (78 Ljung) – Dennis Olofsson

Zahui – Ekvall (84 Azizi)

Egbedi – Pivkovski (74 Nalic) – Rasmus Alm

Sadat

 

BoIS – Rosengård 3-0 (2-0)

33 1-0 Karim Sadat (Rasmus Alm)

36 2-0 Alexander Tkacz (Edafe Egbedi)

68 3-0 Karim Sadat (straff)

 

Text: David Jönsson

Foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS