Även om Landskrona BoIS vindsnabbe ytter Rasmus Alm gärna vill spräcka den där retliga målnollan i måndagens hemmamatch mot FC Rosengård så taxerar han ändå poängen betydligt högre.

– Det är bättre med tre poäng för laget än en för mig. Så länge vi fortsätter att vinna och plocka poäng spelar det ingen roll om jag gör mål eller inte. Men onekligen känns det som att det borde vara dags nu, säger Rasmus med ett skratt.

I år har framförallt två egenskaper karaktäriserat Landskrona BoIS lagmaskin. Man genomför sitt spel konsekvent och visar ett beundransvärt tålamod när motståndarna backar hem och slår upp sina ”plexiglasmurar” framför eget mål.

– Ja vi har betydligt bättre tålamod denna säsong. I fjol hade praktiskt taget samtliga spelare fullständig panik om vi inte ledde matchen i paus. Nu maler vi på – genomför matchplanen fullt ut. Behåller kylan och tålamodet. Så länge vi gör det vi ska behöver vi inte bry oss om motståndarna. Då kommer utdelningen så småningom, säger Rasmus.

Den sympatiske 22-åringen håller på att blomma ut och bli den där typiske BoIS-aren som alla supportrar vill ha och som sätter sitt avtryck för alltid i klubbens historia. En kille som hör till laget och som framför allt hör hemma i den randiga tröjan.

– Jag kan inte klaga på min egen säsong så här långt. Det enda som egentligen stör är smärta i det ena knäet. När jag spelar och kroppen är varm så känner jag ingenting. Men efter matcher så kan det göra ont. Men vad jag fått veta så är det inget farligt att spela – skadan blir inte värre och påverkar inte mitt spel, förklarar han.
– Även om jag inte gjort några mål hittills så tycker jag att det funkat bra för mig. Visserligen kan det bli lite missförstånd i den offensiva delen men det beror på att vi har tre helt nya spelare i den lagdelen. Det tar tid innan man hittar varandra riktigt, betonar Rasmus.

När det gäller måndagens motståndare Rosengård så visar inte Rasmus någon överdriven respekt för laget.
Men frågan är ju förstås om det inte känns lite obehagligt att möta ett lag som har tre raka förluster och som inget hellre vill än att besegra BoIS?
– Vi har ganska bra koll på hur de spelar – spelare för spelare. Vi har gjort en ordentlig videogenomgång och dessutom har vi mött dem en gång redan denna säsong. Så länge vi gör vårt jobb så behöver vi inte rätta oss efter motståndarna. Och vi tänker göra jobbet, poängterar Rasmus Alm bestämt.

I hemmapremiären mot Assyriska såg det stundtals ut som om spelarna agerade Bambi på hal is. Man halkade och ramlade emellanåt som käglor.
– Planen är fantastiskt bra. Men den är lite hal. Det spelar ingen roll vilka skor vi har det kommer att bli situationer där vi halkar. Dessutom är planen väldigt snabb och det gjorde att en del passningar gick för långt och chanserna rann ut i intet, förklarar Rasmus.

Kanske spräcker Rasmus sin målnolla mot Rosengård – under alla omständigheter är han och hans lagkompisar överens om att man inte vill släppa ifrån sig några poäng. Sedan får målen komma hur de vill.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)