Att kunna förbereda sig på bästa sätt och göra en perfekt uppladdning inför en svår bortamatch betyder oerhört mycket. Därför väljer Landskrona BoIS styrelse att låta laget få samma upplägg inför lördagens bortamatch mot Ljungskile som i premiären mot Husqvarna.

– Det kostar en slant, men vår tränare Agim Sopi anser att resa dagen innan och övernattning ger laget absolut bästa förutsättningar. Jag räknar med att det kostar klubben cirka 15 000 kronor, men vi i styrelsen får försöka hitta dessa pengar så vi har gett klartecken, säger ordförande Gabriel Munck.

– Det finns inte ekonomiskt utrymme till detta inför varje bortamatch, men när det gäller resor där vi kan räkna med att bussfärden både kan bli försenad och besvärlig så hoppas vi kunna finna de pengar som krävs, tillägger han.

BoIS-tränaren Agim Sopi hälsar klartecknet från styrelsen med glädje.

– Detta ger oss bästa tänkbara förutsättningar att förbereda oss inför en svår bortamatch. Istället för att sitta tre-fyra timmar i en buss och komma fram stela och trötta någon timme före avspark kan jag preparera laget inför matchen, förklarar Agim.

– Att ha en övernattning ger så många plusfaktorer. Det blir en sammansvetsning, som betyder mycket när vi har en hel del nya killar i laget. Det märktes när vi spelade seriepremiären. Killarna har jättekul ihop, det snackas fotboll, och vi kan gå igenom analyser i lugn och ro, berättar Agim.

En annan viktig faktor är att Agim Sopi har fullständig koll på vad killarna äter, när de äter, när de ska vara på sina rum inför natten före match.

På fredag så kommer BoIS att genomföra en träning på Landskrona Idrottsplats klockan 13. Sedan sätter man sig i bussen för transport till Vänersborg där övernattningen sker.

– Jag ser till att alla kommer i tid till frukost på matchdagen, efter den blir det lite vila. Vi käkar lunch och killarna får ta en liten promenad. Sedan sätter vi oss i bussen för att åka de 15 kilometerna till Ljungskile, säger Agim.

– Vi kommer att spela en tuff match mot ett lag som överraskat mycket. Ljungskile har 15 nya spelare i truppen inför denna säsong, så de har verkligen gjort det mycket bra, konstaterar Agim.

Resan dagen innan match och övernattning ger inte med automatik tre poäng. Men att BoIS får chansen att förbereda sig på ett professionellt sätt ökar givetvis möjligheterna att alla spelare kan göra en bra match.

– Vi kommer att titta på vilka matcher vi bör göra detta arrangemang under säsongen. Men jag kan tänka mig att bortaresorna till matcherna mot Utsikten, Oskarshamn, Skövde, Karlskrona och Oddevold ingår i denna kategori, säger Gabriel Munck.

Text: Lasse Möller