Nu är matchdatum spikad för cupmatchen mot Eskilsminne. Det blir tisdagen den 13 juni och då avgörs det om det ska bli en ny härlig cupmatch på Landskrona IP senare i sommar. Men närmast i tid handlar det om en tidig seriefinal mot Ljungskile på lördag.

– Ja, det ser vi verkligen fram emot. Jag tror det blir en tuff match. Det är ett ganska fysiskt starkt lag vi kommer att möta, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.
Ljungskile har precis som BoIS tre segrar och en oavgjord.
– Ja, jag är nöjd med inledningen, även om vi tappat två poäng. Men jag vet också att vi kan mycket bättre. Ibland är det för mycket slarv i passningsspelet och vi behöver sätta mer fart. Mot ett bra lag kan sådant här slarv straffa sig i kontringar. Men vi är på väg och blir bättre och bättre för varje match.

Läget i truppen bortsett från långtidsskadorna är att Adi Nalic är osäker på spel. Han har varit sjuk hela veckan.
– Vi får se hur han mår i dag, om det blir aktuellt att han kan följa med till Ljungskile, säger Agim.
Måns Ekvall haltade ut i slutet av senaste matchen mot Rosengård. Men det är ingen fara med honom. Han tränade i tisdags och är med på dagens träning.

Som vi tidigare berättat kommer BoIS att åka upp redan på fredagen. Det blir övernattning i Vänersborg på hotellet intill stadens idrottscentrum, där bland annat den stora bandyhallen ligger.

– Vi kommer så väl förberedda som möjligt. Jag vet hur Ljungskile spelar och innan matchen ska alla spelarna också veta det. Sedan är det ju förstås spännande att se hur de agerar mot oss. Hittills har vi bara mött motståndare som har spelat defensivt, säger Agim Sopi.

Text: Bert Lundqvist, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)