Trots en tuff inledning där BoIS tidigt släppte in 1-0 till Ljungskile på straff efter att Ljungskile kommit runt på BoIS vänsterkant lyckades BoIS vända, vinna och rycka lite i toppen av tabellen. Detta efter att ha vänt ett 1-0 underläge i paus genom en riktig kämpainsats av hela laget. Kvitteringen kom efter 59 minuter och segermålet så sent som i 88 minuten. Ännu en gång var det Thierry Zahui som klev fram och avgjorde med en underbar frispark.

– Just nu försöker jag bara få ner pulsen. Det är så jäkla kul att få träna de här grabbarna. Vi sa till varandra i paus att vi går inte härifrån utan tre poäng och de visar sådan karaktär gång på gång. Det är fantastiskt, inledde en tagen Agim intervjun med BoIS hemsida strax efter slutsignalen.

Annars såg matchen ut som alla andra matcher denna säsong. Det var svårt att se att Ljungskile hade någon riktig idé om hur de ville spela utöver att försvara sig. Ett par minuter efter straffmålet hade visserligen hemmalaget en riktigt bra chans till men annars dominerade BoIS från start till slutsignal. Framförallt i första halvlek hade BoIS en konstant press där Ljungskile lyckades bra med att få ner tempot för de randiga i sista tredjedelen av planen.

– Jag tyckte ändå att Ljungskile gav oss det vi hade räknat med. Ett hårt fysiskt spel, de smällde på som de brukar, och en tuff press. De gjorde det svårt för oss i första halvlek men vi stod upp bra och skapade redan då chanser som kanske borde gett något mål

En solorajd av Rasmus Alm över 60 meter var kanske det mest spektakulära BoIS presterade de första 45 minuterna och det kändes som att BoIS skulle få svårt att skapa de riktigt heta chanserna.

I andra halvlekens inledande fas försökte Ljungskile att bidra mer till matchunderhållningen och BoIS fick lite större ytor att arbeta på. Det skulle dock dröja innan Rasmus Alm fick in ett flackt inlägg som gick förbi en skog av spelarben och ställde Edafe ”Eddie” Egbedi med bollen vid Ljungskiles högra stolpe och en nästan helt tom bur. Kvitteringen var förlösande och BoIS tog tillbaka det hårda tryck som man haft i första halvlek.

I 80 minuten byttes Filip Pivkovski av och in kom en spelsugen Saber Azizi som direkt deltog mycket i spelet och började slå lite mer ofensiva pass vilket bidrog till ytterligare press. I 88 minuten krånglade spelarna sig fram centralt vilket ledde till en frispark cirka 12-13 meter utanför straffområdet rakt framför målet. Zahui siktade och skickade in bollen till höger om målvakten i en mur full med BoISare på just den sidan. De avslutande minuterna blev en formsak, ett neutraliserat Ljungskile såg aldrig ut som ett topplag och hade inget att svara med de sista minuterna.

– I andra halvlek fanns det inget annat än att det skulle bli seger. Vi har så många matchvinnare på plan och Zahuis fot är guld värld såklart. Jag blir lite irriterad på honom emellanåt när han är lite nonchalant på plan och jag skrek ut till honom ”Concentration!”  inför frisparken. Det fick jag verkligen där. Ett klassmål, avslutade en nöjd tränare med en glad spelartrupp i bakgrunden.

Så startade BoIS

Vasgez Tkacz, Andersson, Svensson, Olofsson

Ekvall, Zahui Egbedi, Pivkovski, Alm

Sadat

Mål

1-1, Egbedi, 59 (assist Alm)

1-2 Zahui, 88

Byten Pivkovski ut, Azizi in, 80 min

Gult kort Tkacz, 62 min

Text: Torgny Andersen

Foto: David Jönsson