Landskrona BoIS tränare Agim Sopi har inte riktigt formerat startelvan inför tisdagens DM-match mot Helsingborg Östra på Landskrona IP klockan 19. Klart är dock att Amr Kaddoura kommer att vakta målet och med största sannolikhet spelar inte Viktor Svensson.

– Det känns inte nödvändigt att riskera något med Viktor som haft skadekänning i vår. Truppen är bred så han får nog vila helt. Borta är ju dessutom den långtidsskadade duon Igor Arsenijevic och Raslan Al Kurdi. Dessutom är Adi Nalic borta på grund av sjukdom, säger Agim Sopi.

– Jag kommer inte att formera startelvan med enbart spelare som haft mindre speltid. Det blir blandat och sedan har vi ju fria byten så alla lär få speltid. Vi tar mycket seriöst på denna DM-match. Det är viktigt att vinna för fortsatt möjlighet till Svenska cupen-spel. Men det gäller också att vi undviker skador, säger han.

För de spelare som inte fått så mycket speltid hittills i A-laget så är DM-matchen ett bra tillfälle att kliva fram och göra anspråk på en plats. Motståndarna Helsingborg Östra är inspirerade och taggade inför matchen så det går inte att bjuda på en ”MFF-inställning” likt den vi fick se i fjolårets cupmatch på IP om man vill gå vidare till nästa omgång.

– Nej jag vill se samma skärpa och inställning som i seriematcherna. Fast helst att vi undviker att göra onödiga misstag bakat som motståndarna kan utnyttja, förklarar Agim Sopi.

BoIS kommer att mönstra följande trupp:
Amr Kaddoura, Ivo Vazgec, Philip Andersson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Dennis Olofsson, Saber Azizi, Daniel Ask, Edafe Egbedi, Rasmus Alm, Kevin Jensen, Thierry Zahui, Måns Ekvall, Filip Pivkovski, Edwin Condrup, Karim Sadat, Ojevwe Akpoveta och John Ebere Ehke.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com

OBS! Det är fri entré till matchen. Endast sittplatsläktaren kommer att vara öppen för åskådare där det precis som vanligt finns servering av mat, dryck och tilltugg.