I första omgången av DM tog BoIS en storseger över Helsingborg Östra. 10-1 blev slutresultatet efter 3-1 i halvtid. —Lite slarv i början, men sen maler vi på och har många målskyttar i dag, sa Agim Sopi efteråt.

Det blev lite av en chocköppning för BoIS, när Helsingborg Östra tog ledningen efter drygt två minuter. Lite slarv på egen planhalva öppnade för bortalaget som snyggt spelade in 0-1. Kort därefter gjorde BoIS två mål på två minuter, i minut sex och åtta. Några minuter före halvtid gjorde sedan BoIS 3-1 på straff. Andra halvlek blev något av en transportsträcka, men BoIS tryckte hela tiden på för fler mål vilket reflekterades i resultatet. 10-1 slutade matchen, bland annat sedan inhoppande Kevin Jensen, 15 år (född 2001) och John Ebere Ekeh, 18 år (född 1998) blivit målskyttar i sina A-lagsdebuter.

—Det var bra för killarna. Jag blev lite sur när vi släppte till i början, trots att vi snackat om att sätta fart direkt från start. Men sen maler vi på och de unga killarna som kommer in och gör mål visar att vi har en bra tillväxt. Vi har talanger, vi ska ge dem chanser och jobba med dessa killar på rätt sätt, sa Agim Sopi.

Senaste gången BoIS gjorde tio mål i en match var i Svenska Cupen 2000. Då slog man Treby IF med samma siffror som i dag. Samma år föddes dagens tredje A-lagsdebutant, 16-årige Ivan Majetic.

—Jag har hela tiden sagt att vi måste ta varje match på allvar. För mig finns inga dåliga lag, det är vi som ska göra lagen dåliga. Vi var bra i dag. Vi behöver kanske en vinst till i DM för att säkra plats i Svenska Cupen och vi kommer inte satsa fullt ut på att vinna DM. Vi ska komma in i Svenska Cupen, sen är det full fokus på serien.

 

Så spelade BoIS:

Amr Kaddoura

Dennis Olofsson – Philip Andersson – Philip Ljung – Saber Azizi

Måns Ekvall

Edafe Egbedi – Thierry Zahui – Daniel Ask – Filip Pivkovski

Ojevwe Akpoveta

 

Matchhändelser:

3 0-1

6 1-1 Ojevwe Akpoveta (straff)

8 2-1 Thierry Zahui (Pivkovski)

42 3-1 Filip Pivkovski (straff)

46 Kevin Jensen IN, Edafe Egbedi UT

50 4-1 Kevin Jensen

61 Thierry Zahui UT, Rasmus Alm IN

64 5-1 Ojevwe Akpoveta (målvaktsretur)

66 6-1 Kevin Jensen (Olofsson)

67 7-1 Rasmus Alm

68 John Ebere Ekeh IN, Måns Ekvall UT

69 Ivan Majetic IN, Dennis Olofsson UT

73 8-1 Självmål

79 9-1 John Ebere Ekeh

82 10-1 Rasmus Alm (Ebere Ekeh)

Notera: 8-1-målet var ett inspel från Daniel Ask som tog på en motståndare över egen målvakt. Skrivs som självmål i väntan på domarrapporten.

 

Text och foto: David Jönsson