Mjällby AIF:s tränare Jonas Andersson lovar bjuda på en helt annan fotboll än den vi sett från tidigare seriemotståndare detta år när laget från Listerlandet gästar BoIS på söndag klockan 16.

– Det blir förhoppningsvis en lika bra plan som vår Strandvallen, stora ytor som gynnar vårt offensiva spel. Vi tänker inte parkera någon buss i straffområdet. Vi åker till Landskrona för att ta tre poäng och spela vårt spel, garanterar Jonas Andersson.

Efter en inledning med tre segrar på hemmaplan och två bortaförluster är det en optimistisk Jonas Andersson vi talar med.

– Ja på det hela taget får vi vara nöjda. Hemmasegrarna har varit solklara. Förlusten mot Utsikten kom i 89 minuten i en match vi borde vunnit. Sedan är det smällen i derbyt mot Karlskrona med 1-4 som svider förstås, säger han.

– Men vi är med där uppe och hotar trots att vi spelat samtliga matcher med mellan tre och fem spelare borta på grund av skador och sjukdomar. Men nu börjar det återvända långtidsskadade och det blir nästan som att vi får lite nyförvärv, säger han med ett skratt.

Till matchen mot BoIS återkommer nyckelspelarna Daniel Ivanovski (mittfält) och Kevin Carlsson (högerback) i laget.

Om katten har nio liv har Mjällby AIF en handfull. En liten klubb i ett litet samhälle som nu har hängt med i elitfotbollen i 40 år. Det går helt enkelt aldrig att räkna ut Mjällby AIF vilka motgångar klubben än ställs inför.

– Nej det sitter i väggarna här. Nu bygger vi upp en ny ryggrad i vårt lag som kan vara berett att möta en fortsättning högre upp i seriesystemet, förklarar Jonas Andersson.

– Vi har två stora fördelar som liten klubb. Dels så kommer många gamla Mjällbyspelaren tillbaka efter att ha varit i andra klubbar. Dels har vi en fantastiskt fin ungdomsverksamhet där våra lag är med och slåss i toppen i sina serier, berättar Jonas Andersson.

Matchen mot Landskrona BoIS ser både Jonas och hans spelare fram emot med stor tillförsikt.

– Det ska bli riktigt roligt. Att få möta BoIS – som är seriefavorit – borta är inspirerade. Vi har allt att vinna i denna matchen och vi vet ju att det av tradition brukar gå bra mot BoIS, säger Jonas Andersson.

– Vi har byggt laget på offensiva kvaliteter. Vi vill äga boll och styra spelet, upplyser han.

För Landskronapubliken – som vi hoppas blir riktigt talrik på söndag – låter detta förstås både oroväckande och samtidigt spännande. De matcher som hittills spelats har varit mot lag med igelkottförsvar. Nu får BoIS möta ett lag med stort självförtroende som vill visa att man kan besegra favoriten på sin egen hemmabana.

Text: Lasse Möller

Foto: Henrik Nordell

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS