Landskrona BoIS har nått en gemensam överenskommelse med assisterande tränaren Håkan Svensson om att avsluta samarbetet med omedelbar verkan.

Ordföranden i Landskrona BoIS fotbollsutskott Thomas Gustafsson beklagar att klubben och Håkan Svensson nu tvingats till denna lösning:

– Tyvärr har inte samarbetet fungerat så som BoIS ville därför har vi nått en överenskommelse som innebär att det konsultuppdrag Håkan Svensson hade nu avslutas, säger Thomas Gustafsson.

– Vi önskar Håkan Svensson lycka till med sin fortsatta karriär och löser nu temporärt den assisterande rollen i A-truppen med att jag och Mats Andersson – som sitter i klubbens fotbollsutskott – går in. Vi kommer i huvudsak att finnas med under matcherna för att avlasta Agim, säger han.

BoIS huvudtränare Agim Sopi menar även han att det har brustit i samarbetet mellan honom och Håkan Svensson.

– Samarbetet har inte fungerat som vi velat. Jag beklagar att det blivit så men samtidigt är jag tacksam över att man nått denna lösning, säger Agim Sopi.

– Den temporära lösningen med Thomas Gustafsson och Mats Andersson som assisterande är bra. Två genuina BoIS-are med stort fotbollskunnande. Jag har ett par alternativ till en permanent lösning men kan inte ge någon tidsplan för när den kan vara klar. Hoppas dock det löser sig snabbt, tillägger han.

Håkan Svensson konstaterar att det visat sig att hans och huvudtränaren Agim Sopis ledarstil skiljer sig så mycket att en fortsättning inte var möjlig.

– Vi är mycket olika i vår ledarstil och när det skiljer så pass mycket som det gör ja då är det inte möjligt att få det att fungera, säger Håkan Svensson.

Håkan Svensson anslöt från Östers IF i fjol höstas och har haft uppgiften som assisterande tränare i BoIS. Han ser dock inte tiden i klubben som bortkastad.

– Nej absolut inte. Om jag inte fått denna möjlighet hade jag aldrig fått träffa ett härligt gäng med spelare och folk runt omkring klubben. Jag är av den åsikten att det i princip är omöjligt för BoIS att misslyckas med att ta steget upp i Superettan. Så pass bra är laget, konstaterar Håkan Svensson.

Text Lars Möller

Bild: Bert Lundqvist