Philip Andersson bildar mittlås i Landskrona BoIS tillsammans med Viktor Svensson. En duo som mer eller mindre räknas som självklar om de båda är skadefria och friska. Mot Mjällby kommer man att få jobba lite mer än vanligt denna säsong om vi får tro Mjällbytränaren Jonas Andersson.

– Ja det ska erkännas att jag blev lite överraskad när jag läste intervjun med honom. Jag trodde nog inte att Mjällby skulle åka till Landskrona Idrottsplats och satsa offensivt, säger Philip Andersson.
– Men vi är förberedda för detta om så sker. Vi har pratat lite om detta scenario men i huvudsak inriktat oss på det vi alltid gör, nämligen vårt eget spel. Om vi gör vad vi ska och kan spelar det ingen roll vilka planer Mjällby har, betonar Philip.

Hittills har seriespelet inte inneburit några större påfrestningar för BoIS försvar.
– Nej tvärtom. Killarna framför oss gör ett jättejobb och det stora problemet har istället varit att vi fått stå mer eller mindre sysslolösa i 5-10 minuter. När sedan motståndarna sticker upp i en sällsynt attack gäller det att vara fokuserad och inte tappa uppmärksamheten, förklara han.

– Vi har släppt till något ”onödigt” mål i vår men samtidigt har laget visat att vi med tålamod och beslutsamhet kan vända och vinna matcher. Det känns oerhört skönt att veta att vi faktiskt har kunnat ha råd med något billigt baklängesmål och ändå plockat tre poäng, menar Philip.

Förväntningarna och kraven på BoIS denna säsong är stora. Laget ska ta sig upp i Superettan menar supporters och fotbollskännare.
– Men det är faktiskt så att vi har åtta-nio nya spelare i A-truppen. Normalt tar det en tid innan man hunnit slipa till alla kuggar. Men vi har fått en fantastisk start – precis som vi hoppades – där ett stort plus varit att vi kunnat spela ihop laget, säger Philip.

Matcherna har haft ungefär samma utseende. BoIS trycker på och motståndarna försvarar sig och väntar på omställningar och fasta situationer.
– Så är det men samtidigt har vår fysik också gett utdelning. Ju mer vi spelar och har bollinnehav desto tröttare blir motståndarna. Och det har ju också visat sig i slutet på matcherna då vi kunnat trycka in segermål, betonar Philip.

BoIS självskrivne lagkapten hoppas nu på ett rejält publikstöd mot Mjällby.
– Det är en speciell känsla att gå ut med stort publikstöd i ryggen. Det är ju Skolans dag med fritt inträde för alla skolungdomar mot Mjällby så kan det bli 3 000 eller kanske ännu fler så blir det en härlig stämning på Landskrona Idrottsplats.

– Vi har förberett oss på bästa vis för att bjuda på en bra match. Det är ju bli sommarväder så det kan vi inte klaga på. Siktet är inställt på tre poäng, något annat vore otänkbart, förklarar Philip.

Text: Lasse Möller, foto: David Jönsson