Efter en sen kvittering av Mjällby var det besvikna miner hos de närmare 3000 på Landskrona IP. —Det känns som två förlorade poäng, konstaterade Agim Sopi efter 1-1 mot Mjällby.

 

Mjällby kom till Landskrona IP med målsättningen att försöka knipa en poäng. Första halvlek var ganska jämn, båda lagen försökte spela fotboll och det var först mot slutet av halvleken som BoIS fick ordentligt tryck mot Mjällby-målet. Men detta utan att det resulterade i farlig målchans.

I inledningen av andra halvlek hade bortalaget ett bra läge att ta ledningen, efter ett inspel från kanten som gick igenom hela straffområdet, bara någon meter från mållinjen. BoIS första riktigt klara målchans kom 15 minuter från slutet – då kom också målet. En snygg mottagning från inhoppande Adi Nalic gick direkt till Karim Sadat som sköt upp 1-0 i nättaket. Samma spelare hade läge att från straffpunkten utöka ledningen, men en tam straff kunde räddas av bortamålvakten Oscar Ekman. Som på beställning kom sedan kvitteringen ytterligare några minuter senare, detta sedan Mjällby vunnit boll på offensiv planhalva och snyggt avslutat nere vid stolpen.

Trots fem övertidsminuter och ett visst tryck mot Mjällby-målet slutade matchen 1-1 och känslan över Landskrona IP var trots allt att BoIS tappat två poäng.

—Hade vi fått 2-0 där på straffen hade saken varit klar, men det är tyvärr sånt som händer. Det kändes direkt efter straffmissen att vi gick ner oss, att vi började tänka. Vi har snackat mycket om att ha fokus i 90 minuter plus tillägg, men det hade vi tyvärr inte där. Surt, suckar Agim Sopi.

BoIS lagkapten Philip Andersson tvingades utgå en kvart in på andra halvlek, detta efter problem med ryggen/svanken.

—Jag har känt lite under veckan, under matchen fick jag mer och mer ont och till slut kom det till en punkt där jag kände att jag gjorde mer skada än nytta, sa Philip och kunde direkt efter matchen inte säga hur pass allvarlig skadan är.

BoIS lyckades ändå hålla uppe spelet utan sin lagkapten, och Philip kunde se från bänken hur man var på väg mot tre poäng, för att sedan sluta på ett.

—Vi hade full kontroll och borde ändå hållt ut och vunnit, trots straffmissen. Deras mål är ett 50-50-läge där de vinner boll och sedan avslutar bra, summerade Philip.

—Vi är trots allt fortfarande obesegrade och vi får analysera matchen noggrannt. Till exempel varför vi inte hotade mer, varför vi inte kom runt mer på vänstersidan som vi snackat om, fortsatte Agim Sopi.

Mjällby-tränaren Jonas Andersson:

—Klart vi är nöjda med en poäng, det var lite det som var vår målsättning. Vi visste att Landskrona skulle vara mer spelförande, och vi har släppt in mycket mål senaste matcherna så fokus var försvarsspelet för att sedan kunna ställa om, sa han.

En poäng trots allt till BoIS, som fortfarande är obesegrade. Nästa helg väntar derby i Ängelholm i vad som dessutom är en seriefinal.

 

BoIS – Mjällby 1-1 (0-0)

75 1-0 Karim Sadat (Adi Nalic)

86 1-1

Publik: 2986

 

Ivo Vazgec

Dennis Olofsson – Viktor Svensson – Philip Andersson (59 Philip Ljung) – Alexander Tkacz

Thierry Zahui – Måns Ekvall

Edafe Egbedi – Filip Pivkovski (74 Adi Nalic) – Rasmus Alm

Sadat Karim (89 Ojevwe Akpoveta)

 

Text och foto: David Jönsson