Långtidsskadade BoIS-mittfältaren Igor Arsenijevic har tagit stora kliv framåt i sin rehabilitering de senaste veckorna. På torsdagens träning deltog han visserligen inte i de specifika spelövningarna, men han var med i det avslutande tvåmålsspelet.

Den rutinerade defensive mittfältaren har de senaste säsongerna varit en av de klart mest tongivande BoIS-spelarna. Därför kom hans knäskada väldigt olägligt tidigt på säsongen. Igor har tagit det lugnt och försiktigt och metodiskt tränat upp sig under våren.

På torsdagen körde han ett svettigt eget pass medan hans lagkompisar övade målskytte – något som kan behövas inför matchen mot Ängelholm på söndag. Men när det var dags för det avslutande tvåmålsspelet var Igor med i det ena laget.
– Jag agerade dock inte fullt ut. Använde bara det friska benet när jag skulle slå till bollen. Men annars kändes det bra, berättar Igor.

Under tvåmålsspelet visade Igor inga direkta tecken på att hålla igen. Han spelade visserligen endast försvarsspel i sitt sjumannalag men han gick in i närkamper och tog för sig.

– Jag tar det lugnt även fortsättningsvis men det känns bra och är roligt att kunna vara med och träna med boll igen, försäkrar Igor som kanske kan dyka upp i BoIS igen snabbare än vad vi vågat hoppas.
– Jag följer de medicinska råd jag får mycket noga och så får vi se när det kan vara dags för spel. Jag stressar inte och riskerar att förvärra skadan, säger han.

Text och bild: Lasse Möller