BoIS-tränaren Agim Sopi ser speciellt fram emot söndagens match mot Ängelholms FF på Ängelholms IP och han har också målsättningen klart för sig.

– Det är ett derby och det kittlar alltid lite extra, men annars är det en match som alla andra. Vår målsättning är tre poäng. Det är det i alla matcher som vi spelar i år.
Men BoIS-tränaren vet också vad som väntar. Spelarna måste verkligen visa sig från sin bästa sida för att målet ska förverkligas.
– Jag har sett ÄFF flera gånger, det är ett mycket starkt kollektiv, som verkligen har imponerat. Inte minst försvarsmässigt, men visst de har haft en hel del tur också genom att motståndarna har missat öppna lägen.
För BoIS gäller det att den här gången också göra mål på sina chanser.
– Absolut, det har missats för mycket och jag hoppas att veckans träningar, där vi fokuserat mycket på just att få bollen i mål, ska ge resultat, säger Agim.

Läget i BoIS-truppen är att Daniel Ask varit sjuk hela veckan och är troligen inte med på söndag heller. Philip Andersson, som utgick i söndagens match efter ryggsmärtor, är ett osäkert kort.
– Vi får se efter fredagens träning hur läget är, men jag är positiv till hans medverkan, säger Agim förhoppningsfullt.

BoIS-spelarna har förmånen av att spela hemma på en fantastiskt bra gräsplan. Nu får man en bra plan även i Ängelholm. Den var ganska ojämn de första hemmamatcherna men är nu i ett perfekt skick.
Ängelholms FF:s tränare Kalle Björklund, som har ett förflutet i BoIS som tränare, ser också speciellt fram emot den här matchen.
– Det blir ett litet eldprov för mina spelare, som hittills visat en fantastisk glöd i tidigare matcher. Vi kommer att möta ett bra lag, ja seriens bästa och ett lag som borde ha gått upp i fjol tillsammans med Öster. Men jag tror vi kan överraska igen.

Senast BoIS och Ängelholms FF möttes var säsongen 2014 i Superettan. BoIS vann bortamatchen, som spelades på Olympia i Helsingborg, med 2-1. Det blev 1-1 i Landskrona. Senast lagen möttes i Ängelholm vann ÄFF med 2-1.

Matchen spelas på söndag kl 16 på Ängelholms IP. Vi hoppas att många BoIS-supportrar tar sig dit på söndag. Man kan ju bjuda med mor på en utflykt till Ängelholm eftersom det är Mors dag!

Bilden: Karim Sadat leder den interna skytteligan med 5 mål. Han får gärna förbättra den ledningen på söndag.

Text: Bert Lundqvist, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)