Spela eller vila? Det råder fortfarande osäkerhet kring Philip Anderssons eventuella medverkan i Landskrona BoIS bortamatch mot Ängelholms FF på söndag.

På fredagen deltog inte mittbacken och lagkaptenen i BoIS tuffa träning på Idrottsplatsens B-plan.

– Jag har varit på behandling i dag och det känns onekligen betydligt bättre än tidigare i veckan. Jag kommer att köra ett fystest i morgon (lördag) förmiddag för att se hur statusen är, berättar Philip medan lagkamraterna drar igång träningen i det fantastiska sommarvädret.

– Om smärtan är oförändrad jämfört med i dag är det mycket tveksamt om jag kommer att spela. Risken är att jag kanske bara kan spela tio minuter och sedan får kliva av och får en rehabiliteringsperiod på tre veckor istället för någon dag till, menar Philip.

Problemet började som smärta i ryggen. En smärta som nu flyttat sig ner i ländmuskeln.

– Senast jag hade något liknande var när jag spelade i min moderklubb Teckomatorp för många år sedan. Då varade det en vecka innan det gick över. Troligen är det muskelrelaterat har jag fått veta, berättar Philip.

– Det är en oerhört viktig match på söndag och jag vill naturligtvis gärna spela om jag kan. Men samtidigt vet jag om att Philip Ljung står ”påselad och frustar på stallgången som en travhäst” beredd att hoppa in, säger Philip med ett skratt.

Text och bild: Lasse Möller