Mellan den 4 och 18 juni sätts Landskrona BoIS spelartrupp på säsongens hittills tuffaste prov. Då ska laget nämligen avverka fem matcher och samtliga ska i praktiken vinnas om säsongen ska utfalla som tränaren Agim Sopi och övriga BoIS-are hoppas.

– Vi har tre seriematcher, en DM-match mot Bromölla hemma och en bortamatch mot Eskilsminne i Svenska cupen. DM matchen måste vinnas för att vi ska vara kvalificerad för nästa år deltagande i Svenska cupen. Och cupmatchen vill vi vinna för att gå långt och kvalificera oss för nästa års gruppspel, säger tränaren Agim Sopi.

Till detta ska läggas tre oerhört viktiga seriematcher – Qviding (h), Utsikten (b) och Skövde (h). Tre matcher som BoIS bör vara oerhört fokuserade i för att inte tappa taget om de översta platserna.

– Oavsett hur vi hade försökt flytta matcherna hade det blivit tufft. Nu får vi ta detta och förbereda oss på 14 mycket krävande dagar, förklarar Agim.

– Det positiva är att vi har väldigt få skador. Dessutom går det snabbt framåt med Igor Arsenijevic och han kommer förhoppningsvis snart att vara klar för spel.

De fem matcherna spelas enligt följande:
4 juni BoIS-Qviding
6 juni BoIS-Bromölla
10 juni Utsikten-BoIS
13 juni Eskilsminne-BoIS
18 juni BoIS-Skövde.

– I både DM-matchen och cupmatchen måste våra så kallade bänkspelare kliva fram och visa att man är beredda att ta sitt ansvar. Mot Bromölla kommer vi att utnyttja möjligheten till de fria byten som man får göra i DM. De 16 spelarna kommer samtliga att få spela, garanterar Agim.

– Detta är två matcher då de som normalt inte får mycket speltid verkligen kan ta för sig. Både matchen mot Bromölla och Eskilsminne ska vinnas om vi ska vara nöjda, förklarar han.

En fördel i ett tufft matchprogram är en vältränad trupp. Och där har BoIS ett klart plustecken.
– Absolut, våra spelare är synnerligen vältränade. Där oroar jag mig inte alls. Egentligen oroar jag mig inte alls, för detta är en utmaning vi ska hantera.

En fördel i sammanhanget är att tre av matcherna spelas hemma och enbart två på bortaplan.
– Och då handlar det inte om några längre bortaresor. Ett stort plus. DM-matchen och cupmatchen kommer att ersätta träningspassen men i övrigt drar vi inte ner på träningen, poängterar Agim Sopi.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)