Lördagen den 5 augusti bjuds Landskronapubliken på en riktig godbit. Då kommer nämligen Landskrona BoIS att matcha mot ett lag bestående av helproffs, nämligen FC Köpenhamn.

– Jag blev överraskad men mycket glad då FC Köpenhamn ringde och frågade om vi ville möta deras U21/U23-lag i en träningsmatch. Man hade blivit tipsade om att vi var ett bra lag och ett lämpligt motstånd, berättar en glad Agim Sopi, tränare i BoIS.

– De frågade om vi kunde mönstra vårt starkaste lag då de tänkte komma med bästa tänkbara motstånd. De har för avsikt att låta alla spelare som inte fått så mycket speltid i deras startelva medverka i matchen. Det innebär att vi möter enbart helproffs och spelare av hög kvalitet, förklarar Agim.

BoIS-tränaren hade naturligtvis inga problem att utlova bra motstånd.
– Nej jag berättade om vår inställning till matcherna i Svenska cupen och garanterade att vi skulle komma med bästa lag. Matcher av denna karaktär är oerhört viktiga för oss. De ökar vårt matchtempo och ger fördelar som varar ett bra tag, konstaterar Agim.

– Matchen passar utmärkt in i vår uppladdning inför höstsäsongen. Visserligen har vi inte varit igång så länge efter sommarsemestern på 14 dagar men det ska inte vara något problem. Vi kommer att hålla igång lite även om det är sommarvila, säger han.

Om det blir några fler träningsmatcher i sommar är oklart.
– Vi får se – om det dyker upp någon bra motståndare – annars ger vår träning med internmatch mer, säger Agim.

Att BoIS får chans att spela denna träningsmatch är naturligtvis en fjäder i hatten för klubben. Den seriösa satsning som man gör denna säsong har gett klang i fotbollsvärlden.
– Jag är så oerhört glad att jag kommit till BoIS. Det känns att vi jobbar helproffsigt nu. Varje person i organisationen vet sin roll. Samtidigt är vi en stor familj där vi kan vara öppna och samtidigt lyssnar på alla. Jag trivs som aldrig förr, garanterar Agim som närmast har torsdagsträning inför den viktiga matchen hemma mot Qviding på söndag klockan 16.

Matchen mot FC Köpenhamn spelas på Landskrona Idrottsplats klockan 16 den 5 augusti och bör locka stor publik tycker vi.

Text: Lasse Möller