Tack vare en nygammal sponsor, Börje Svensson på Flytgolv – som ägs av sonen Daniel Svensson – har Landskrona BoIS klart med övernattning inför de kommande två bortamatcherna i serien. Dessa spelas mot Utsikten i Göteborg och Karlskrona.

– Det är fantastiskt roligt att Flytgolv klivit in och tagit kostnaderna för dessa båda övernattningar, säger Peter Condrup i BoIS styrelse. Det har ju visat sig att övernattningar inför matcher som innebär längre resa har varit väldigt lyckosamt. Seger i båda de matcher som vi haft det konceptet.

Landskrona BoIS toppar som bekant Division 1 södra. Mycket tack vare att man försöker agera så proffsigt som det går i alla sammanhang.
– Övernattningarna är oerhört betydelsefulla inför bortamatcherna. Här får killarna en chans att åka dagen före, ha en avslappnande kväll med mycket umgänge på hotellet innan man kryper i säng i tid. Sedan har vi en kort resa till matcharenan på matchdagen. Killarna kommer utvilade och har ätit bra. Förberedelser som kan vara helt avgörande för en toppinsats, säger tränaren Agim Sopi.
– Jag är oerhört glad över att Flytgolv ser till att vi får denna möjlighet i dessa båda svåra bortamatcher, tillägger han.

Börje Svensson är själv ingen man av stora ord utan hoppas bara på bra resultat.
– Jag hoppas de sköter sig och vinner matcherna, konstaterar han.

I nuläget finns ingen överenskommelse om resterande bortamatcher. Den 15 juli möter BoIS Göteborgslaget Assyriska borta och förhoppningsvis har det löst sig på bästa sätt.
– Vi vill se till att laget får bästa möjliga utgångsläge och det får vi genom övernattningarna inför matcherna borta, säger Peter Condrup.

Bilden: Pasta stod på matsedeln inför matchen mot Ljungskile, där BoIS övernattade i Vänstersborg, och då vann BoIS med 2-1.

Text: Lasse Möller, foto: Roland Rundqvist