BoIS slog Qviding med 3-0 i en match som för BoIS del gick helt enligt planen. —En riktigt bra match av oss. Vi gjorde precis som vi snackat om i veckan, sa Agim Sopi efteråt.

Regnet hade duggat ner under dagen vilket gjorde planen lite hal. Spelarna tappade ibland fotfästet och en del djupledsbollar fick extra fart och gick ut över sidlinjen. Men det gjorde också att BoIS kunde spela sitt snabba, fina spel och man kunde verkligen visa upp sitt stora register. Karim Sadat gav BoIS ledningen i 14 minuten, detta efter inspel av Dennis Olofsson. Några minuter senare kunde Edafe Egbedi gjort 2-0 på ett friläge efter framspelning från målvakten (!) Ivo Vazgec, men avslutet gick över. Karim Sadat kunde i stället utöka ledningen strax före halvtid, ett mål inte olikt det första. Filip Pivkovski tog emot en boll på högerkanten, spelade in till Adi Nalic som vidarebefordrade bollen till Sadat som sköt in 2-0.

Qviding hade korta perioder där man flyttade fram spelet, men då passade BoIS på att visa upp sitt fina omställningsspel. 3-0 kom i mitten på andra halvlek efter snyggt samarbete på kanten. Adi Nalic, en av planens främsta aktörer, var med i förarbetet på kanten där till slut Alexander Tkacz skickade in ett lågt inlägg som Filip Pivkovski stötte in i mål.

En match genomförd helt enligt planen, tyckte Agim.

— En riktigt bra match. Vi gjorde som vi snackat om och tränat på under veckan. Vi vet att Qviding tränar och spelar på konstgräs och vi ville ha ett snabbt passningsspel och ett högt bolltempo för att inte hamna i duellspelet som bortamatchen mot Qviding ifjol, menade han.

BoIS hade många avslut, en del långt utanför, men man lyckades pricka in tre bollar och visade alltså den effektivitet Agim tyckt man saknat senaste matcherna.

— Vi ville komma mer med fart, passningar snett bakåt, fler inlägg och vara hungriga. Ibland sköt vi för kung och fosterland i stället för att rulla in bollen, men killarna gjorde ett bra jobb i dag. Vi är där vi ska vara, vi vet att vi är ett bra lag och att det inte finns lätta matcher. Nu har vi tuff vecka med DM-match på tisdag och Utsikten borta på lördag, fortsatte Agim.

BoIS tvingades till byten på sina två mittbackar.

— Viktor verkar ha fått en rejäl stukning. Vi får se hur det utvecklar sig och om foten svullnar upp. Jag är mer orolig för Viktors skada än Philips, sa Agim.

För Philips del är det samma problem med ryggen han dragits med senaste veckorna.

— Det är fortfarande ryggen det är lite strul med. Jag kände lite redan vid paus, men vid 3-0 och efter Viktors skada kände jag att det var bättre att spara sig. Vi hade 3-0 och spelade stabilt, och vi har väldigt bra spelare på bänken också. Det viktigaste var de tre poängen, sa BoIS lagkapten.

För BoIS väntar DM-match mot Bromölla på tisdag, och på lördag Utsikten borta. Då får BoIS klara sig utan mittfältaren Måns Ekvall, som i dag drog på sig sin tredje varning.

 

BoIS – Qviding 3-0 (2-0)

14 1-0 Karim Sadat (Dennis Olofsson)

42 2-0 Karim Sadat (Adi Nalic)

66 3-0 Filip Pivkovski (Alexander Tkacz)

 

 

Ivo Vazgec

Dennis Olofsson, Philip Andersson (81 Ojevwe Akpoveta), Viktor Svensson (64 Philip Ljung), Alexander Tkacz

Filip Pivkovski (72 Saber Azizi), Thierry Zahui, Adi Nalic, Måns Ekvall, Edafe Egbedi

Sadat Karim

 

Text: David Jönsson
Foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)