Tre spelare med skadekänning, tvåmålsskytten mot Qviding, Karim Sadat, samt mittbackarna Philip Andersson och Viktor Svensson spelar inte i tisdagens DM-match mot division 3-laget Bromölla på Landskrona Idrottsplats. Dessutom saknas Filip Pivkovski som befinner sig på landslagsuppdrag.

Men i övrigt mönstrar tränare Agim Sopi samtliga spelare från söndagens segermatch mot Qviding (3-0) när matchen sparkar igång klockan 14.
– Det blir förstås en del omändringar med tanke på att vi vilar ett antal spelare. Igor Arsenijevic får göra come back från start efter långtidsskadan. Amr Kaddoura kommer att vakta målet medan mittbackspar blir Philip Ljung och Måns Ekvall. Samma konstellation som avslutade matchen mot Qviding, berättar Agim.
– Dessutom får Saber Azizi och Drogba Akpoveta starta matchen liksom Rasmus Alm som var avstängd mot Qviding. Även Daniel Ask kommer att få spela från start, upplyser Agim.

Matchen mot Bromölla, som ligger tvåa i sin division 3-serie, gäller huruvida BoIS ska få spela i Svenska cupen nästa år eller inte.
– Matchen är av stor betydelse. Vi måste vinna för att få plats i Svenska cupen och där vill vi vara. Spelarna är helt på det klara med att detta inte är någon ”semestermatch”. Vi tar detta högst seriöst. Det gör vi för övrigt i alla matcher vi spelar. Även träningsmatcherna. Matcher spelas för att vinnas, deklarerar Agim.

– De spelare som inte har fått så mycket speltid hittills har här alla chanser att ytterligare bekräfta att de knackar på A-lagsdörren. De har redan visat sin potential och har sin plats i A-truppen men all speltid är viktig och när som helst kan chansen till en plats i startelvan dyka upp – vi talar då om seriespelet förstås, förklarar Agim.

I DM får man byta fritt och BoIS kommer att utnyttja den möjligheten.
– Vi går hårt för seger och har den största respekten för en motståndare vi vet är riktigt bra. Ett lag som ligger i topp på sin division 3-serie har visat vilken potential man har, säger Agim.

BoIS 16-mannatrupp har följande utseende: Amr Kaddoura, Ivo Vazgec, Saber Azizi, Daniel Ask, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Rasmus Alm, Igor Arsenijevic, Edafe Egbedi, Dennis Olofsson, Drogba Akpoveta, Philip Ljung, Thierry Zahui, Edwin Condrup, Kevin Jensen och Adi Nalic.

Text: Lasse Möller, foto: David Jönsson