BoIS-målvakten Amr Kaddoura har med all sannolikhet den tuffaste konkurrenssituationen i Randigt. För hur ska man ta plats från en Ivo Vazgec som hållit nollan i fyra av åtta seriematcher och endast släppt in fyra mål?

– Att ta platsen från en målvakt med den statistiken är inte enkelt. Men det är så det är och bara att gilla läget. Jag är så klart jätteglad över att det går bra för laget och får vänta på min chans om den dyker upp, säger Amr Kaddoura som fyller 23 nästa månad.
– Detta är en situation jag varit i tidigare. I fjol fick jag chansen att stå i 15 matcher och det fungerade riktigt bra. Men Ivo är en fantastiskt duktig målvakt och det är inte lätt att peta honom, säger Amr med ett brett leende.

Men i dag klockan 14 är det Amrs tur att vakta målet när A-laget möter Bromölla i DM. En match som Amr laddar stenhårt för då han vet betydelsen av densamma.
– Ja vinner vi inte denna så får vi inte spela i Svenska cupen nästa år. Så för min del blir det att se till att göra jobbet ordentligt. Jag gissar att Bromölla åker hit och vill skrälla men det ska vi se till att de aldrig får en chans till, lovar Amr.

– Det kommer att bli en tuff match men om vi gör jobbet som vanligt så ska vi vinna. Det finns inga alternativ. Vete fasen vad jag gör om vi skulle förlora, säger han.

Som sexåring kom Amr till BoIS och ville spela fotboll. Sedan dess har han varit föreningen trogen.
– Jag var utlånad till Höganäs under ett år på ett så kallat 24-timmarskontrakt. Det innebar att jag kunde spela med båda klubbarna med 24 timmars karens. Så jag är en av få riktiga BoIS-are i laget, skrattar han.

Ama är lite över medellängd men har andra starka sidor som målvakt.
– Jag gillar bland annat att gå ut och skära av vinklarna för motståndarnas offensiva spelare. Förr kunde det bli lite många utflykter till hörnflaggorna också men det har jag slipat bort nu. Men ibland måste man ju chansa, tycker han.

Det har blivit ett inhopp i A-laget i år. Detta då Ivo Vazgec skadades under matchen mot Kristianstad.
– Men det är ju nästan skrattretande att även jag åkte på en skada i den matchen och fick sys, ler han.

Som andremålvakt får Amr Kaddoura vakta målet i DM och Svenska cupen. Det hoppas han i varje fall.
– Ja jag hoppas jag får chansen mot Eskilsminne i cupen nu. Det finns ju några gamla BoIS-are i Eskils och de vill jag gärna vara med och besegra.

Amr trivs bra i BoIS. Även han berömmer den fina stämning som finns.
– Jag tycker faktiskt att det även i fjol var ett sammansvetsat lag. Det märktes att Agim Sopi – tränare i BoIS – gjorde något med truppen som skapade god atmosfär, säger han.

Frågan är förstås hur länge Amr tänker vänta på sin chans. BoIS har antagligen seriens bästa målvaktspar men för hur länge?
– Jag har kontrakt till november och sedan ett optionsår. Jag har inga tankar på att lämna BoIS idag men det är klart att jag vill stå i mål i ett A-lag. Det vore väl konstigt om man inte hade det målet som fotbollsspelare, säger Amr.

Men just nu är fokus på dagens DM-match. Gästande Bromölla ska besegras och Amr lovar att han ska göra sitt jobb.

Avspark på IP kl 14 och det är fri entré.

Text och bild: Lasse Möller