Vattuman, Kräftor och Skorpioner dominerar medan det inte finns en enda Jungfru. Vi talar förstås om vilka stjärntecken BoIS-spelarna och deras tränare Agim Sopi är födda i.

I en helt ovetenskaplig men roande kartläggning har vi listat vilka egenskaper de olika BoIS-spelarna har enligt horoskopet. Detta med horoskop är ingen okänd företeelse inom fotbollen på elitnivå. Gamle VM-hälten från 1958 – Nisse Liedholm – använde sig själv av detta under sin tid som stortränare i Italien.

Även spelare erkänner att de gillar att kika efter vilka stjärntecken andra har. Claes Cronqvist är en av dessa vilket han avslöjade i en intervju i Landskrona Posten för många år sedan.

Här berättade Claes att han brukade kolla vilka som var Vågar. Exempelvis är Sonny ”Kung Sune” Johansson Våg liksom en annan före detta spelare och tränare i klubben  – Jörgen Pettersson.

I årets trupp vimlar det dock inte direkt av Vågar. I denna kategori av diplomatiska, socialt kompetenta och skönhetsälskande personer – allt enligt horoskopet – finns bara mittfältaren och vasse frisparksskytten Thierry Zahui.

När det gäller Vattumän, Kräftor och Skorpioner är det bättre beställt.

Filip Pivkovski, Rasmus Wiedesheim Paul och Ivo Vazgec är födda i Vattumannen. Klarsynthet, lojalitet och uppfinningsrikedom tillhör deras starka sida.

Amr Kaddoura, Alexander Tkacz och Ojevwe ”Drogba” Akpoveta är födda i kräftans tecken. Denna trio ska enligt horoskopet kännetecknas av bland annat de är emotionellt känsliga, omhändertagande och orubbliga.

Så har vi den tredje trion vilket utgörs av de som är födda i Skorpionens tecken. Här hittar vi Karim Sadat, Philip Ljung och tränaren Agim Sopi. Kännetecknen är bland annat lojalitet, mod och motivation.

Två Oxar finns i truppen – Philip Andersson och Raslan Al Kurdi. Fördelarna med denna duo är att de är uthålliga, lojala och stabila.

Lejonen är också två till antalet nämligen Rasmus Alm och Edafe ”Eddie” Egbedi. Lejon är enligt horoskopet kreativa, har ledaregenskaper och gott självförtroende.

Att vara född i Skyttens tecken innebär att man bland annat har goda egenskaper som ärlighet, generositet och dessutom är visionär. I detta sammanhang kan Daniel Ask och Adi Nalic räkna in sig.

Stenbockens tecken karaktäriseras av pliktkänsla och ihärdighet. Dessutom är man goda organisatörer. Till denna illustra skara kan Saber Azizi och Måns Ekvall räkna sig.

I gänget finns en född i Fiskarnas tecken – Viktor Svensson. Mental styrka, osjälviskhet och känslighet karakteriserar tecknet. Edvin Condrup är född Vädur vilket betyder att han ska präglas av fysisk ork, självständighet och mod.

Slutligen så har vi BoIS ende Tvilling, ytterbacken Dennis Olofsson är född här och han är energisk, påhittig och anpassningsbar.

Detta ska ses för vad det är. Vi vet ju alla BoIS-arna har alla de samlade goda egenskaperna – eller hur?

Tilläggas kan dock en sak som har vetenskapligt belägg. BoIS har en trupp där födelsedatum fördelar sig ganska lika över första och andra halvåret. En liten övervikt för årets första sex månader. I de flesta lag dominerar spelare födda januari-juni klart.

Text: Lasse Mölle

Foto: Henrik Nordell