I samband med en försäsongsmatch i mars skadades Landskrona BoIS nyförvärv Raslan Al Kurdi – som flydde från kriget i Syrien och så småningom hamnade i Sverige – i sitt ena knä. Till en början såg skadan inte så allvarlig ut men det visade sig vara ett främre korsband som slitits av.

I går, onsdag kunde så den 28-årige ytterbacken opereras för sin skada på en klinik i Halmstad. I dag var vi i kontakt med Raslan och frågade hur han mådde.
– Jo operationen gick fint och jag mår bra, berättade Raslan, som nu har en lång resa framför sig innan han kan börja träna igen.
– Ja vi räknar med att Raslan är borta i åtta månader. Det betyder att han är tillbaka i mitten av februari nästa år, säger BoIS tränare Agim Sopi.

Det viktigaste för både Raslan och BoIS del nu är att han får rehabilitera sig i lugn och ro och kan komma tillbaka och bidra med sin stora internationella rutin. Raslan Al Kurdi har ett antal landskamper och spel i den asiatiska Champions League bakom sig och blir en stor tillgång när han återhämtat sig.

Text och foto: Lasse Möller