Inför årets division 1-start döptes Göteborgslaget Utsiktens BK något hånfullt till Real Utsikten av motståndarnas supportrar. Detta för att laget knöt till sig ett antal spelare med erfarenhet från högre serier. När Utsikten sedan gick ut och deklarerade att målet var serieseger blev förstås favoritskapet cementerat.

När Landskrona BoIS sätter sig i bussen för att åka upp till Göteborg – dagen innan match med övernattning inplanerad – och möta Utsikten är det vad många anser årets svåraste bortamatch som väntar.

– Att folk gör oss till favoriter och har synpunkter på våra värvningar har ingen betydelse. Vi jobbar på och har satt målsättningen serieseger och det ändrar vi inte på, säger tränaren Bosko Orovic. Förståeligt att BoIS anser det vara årets svåraste bortamatch men vi är också medvetna om att detta blir säsongens tuffaste match hittills.

– Vår säsong har varit okey sett till helheten. Bortamatcherna har inte gett den utdelning vi hoppats på, mycket beroende på väldigt dåliga planer. Men hemma har vi en fruktansvärt bra statistik. Vi har vunnit samtliga fyra matcher och har 12-3 i målskillnad upplyser Bosko Orovic.

Inför årets seriespel anslöt två spelare som är välkända för oss i Nordvästskåne. Det är Robin Book – tidigare i Eskilsminne och Syrianska – samt Marcus Bergholtz – tidigare i Ängelholms FF och HIF. Men det stannade inte vid dessa förstärkningar. George Mourad med förflutet i IFK Göteborg, Brecia och Tromsö bland annat anslöt liksom Jonathan Azulay som spelat allsvenskt i IFK Göteborg och Östersund.

– Vi har ett namnkunnigt lag men sedan gäller det att få till helheten också. Det är det vi jobbar på. Här hemma på Ruddalen har vi också chans att spela ut och visa vilken fotboll vi företräder, konstaterar Bosko Orovic.

Vad tror då Bosko Orovic om matchen mot BoIS på Ruddalens konstgräs på lördag klockan 16?
– Det blir en match mellan två lag som inte kommer att rätta sig efter hur motståndaren spelar. Jag har sett BoIS flera gånger i år och vill påstå att vi spelar ungefär samma fotboll. Det rör sig om två spelskickliga lag som drabbar samman, säger han.

Blir det en publikfest?
– Ja om BoIS kommer med många supportrar. Vi är inget publiklag, det ska gudarna veta. Om vi haft BoIS hemmasnitt på drygt 2 000 åskådare hade vi varit överlyckliga, skattar Bosko.

Utsikten kommer till match med en avstängning men det finns också en del frågetecken för skador, bland annat för meriterade målvakten Axel Wibrån.
– Men det är inga större problem. Vi har en bred trupp och kommer att ställa upp med ett starkt lag, lovar Bosko.

Avslutningsvis kan vi tillägga att den spelare som BoIS bör ha ett extra öga på är Karl Bohm som gjort fem mål i årets serie, ett mindre än Karim Sadat i BoIS.

Text: Lasse Möller, foto: Bildbyrån