Det är lätt att sätta etiketter på fotbollsmatcher men frågan är om inte dagens bortamatch mot Utsikten i Göteborg är säsongens tuffaste för Landskrona BoIS? Även om så skulle vara fallet är det inget som rubbar lagets 21-årige högerback Dennis Olofsson som befinner sig i ett makalöst flyt för tillfället.

– Ja det har onekligen gått framåt sedan säsongstarten. På de tre senaste matcherna har jag gjort två mål och assisterat till ett, berättar den före detta Häljarpsspelaren som har en synnerligen behaglig och ödmjuk framtoning.
Mot Ängelholms FF gjorde Dennis matchens enda fullträff. Mot Qviding svarade han för en delikat framspelning till Karim Sadats 1-0 och mot Bromölla i DM-matchen senast gjorde han 4-1 som blev matchens sista mål.
– Det blir förstås tufft att hålla denna statistik levande men jag har ju order om att vara offensiv och delta i anfallsspelet när det ges möjlighet, förklarar han.

Inför årets seriespel hade Dennis inte mycket hopp om spel i A-laget eller kanske ens ett nytt kontrakt. Det fanns funderingar om han skulle lånas ut eller helt enkelt bli tvungen att byta klubb. Men så kom ”bombnedslaget”. Tränaren Agim Sopi förklarade att han tänkte satsa på yttermittfältaren som lagets nye ytterback på högerkanten.
– Det sägs ju att dåliga yttermittfältare får bli ytterbackar, säger Dennis med ett leende.

Det är möjligt att det stämmer till en del men om yttermittfältaren blir en riktigt duktig ytterback så är han nästan värd sin vikt i guld. Även om förstås vikten inte är så hög i Dennis fall.
– Nej jag skulle nog behöva lägga på mig några kilon på överkroppen. Men samtidigt vill jag inte tappa i snabbhet och rörlighet. Jag kan väl sätta emot yttermittfältarna hyfsat, men när det kommer en biffig anfallare då väger jag lite lätt, konstaterar han.

Dennis Olofsson har gått från klarhet till klarhet i årets seriespel. Efter en lite trevande inledning har han vuxit ut till en av de spelare som tränare Agim Sopi tar ut först i startelvan.
– Det tog lite tid innan positionerna satte sig och jag blev bekväm i min nya roll. Men nu trivs jag väldigt bra. Tilliten mellan oss spelare är oerhört stor och det innebär att jag kan följa med upp i anfallet och lita på att någon tar min plats. Jag behöver inte ängsligt snegla över axeln utan vet att min kompis täcker upp för mig, berättar han.
– Jag tvekar aldrig att gå framåt när det känns rätt. Något som aldrig fungerat om laget inte varit i sådan samklang, säger Dennis.

I dag möter BoIS den store seriefavoriten Utsikten i Göteborg. Inför serien blev det hårdsatsande Göteborgslaget favorit på alla spelsajter och bland lagen i serien. Men Dennis kliver inte in på konstgräset på Ruddalen men några darrande knän eller kvaddad självkänsla.
– Nej detta är som vilken match som helst för min del. Jag kommer inte att ladda eller förbereda mig på något annat sätt än det vanliga. Utsikten är storfavorit och man tippas vinna denna match men det är upp till oss att göra något åt detta, konstaterar han.
– Det är på planen det avgörs inte i förhandstipsen, tillägger han.

Dennis är en kille som vill ge fotbollen en chans. I första hand vill han se till att nå Superettan med BoIS.
– Helst av allt vill jag nå Allsvenskan med detta lag. Jag trivs oerhört bra här och BoIS är prio ett. Men som alla vill jag ju gå så långt jag kan.

Text och bild: Lasse Möller