BoIS förlorade sin första seriematch för året borta på Ruddalen mot ett hårt pressande Utsikten. Matchen var en kamp mellan två lag som försökte spela fotboll men som tog ut varandra. En bra avvägd långboll, mottagning och ett välplacerat avslut avgjorde till slut matchen till motståndarnas fördel.

BoIS kom till start med Adi Nalic som defensiv mittfältare tillsammans med Thierry Zahui istället för avstängde Måns Ekvall. I den offensiva mittfältstrion fick Saber Azizi chansen på en av positionerna i Filip Pivkovskis frånvaro på grund av U21-EM. Utsikten visade direkt att man är ett riktigt bra lag hemma på Ruddalen och dominerade spelet större delen av första halvlek. De inledande 25 minuterna fick BoIS nöja sig med enstaka kontringar men sedan växte man mer och mer in i spelet och lyckades också skapa några bra möjligheter. Bland annat genom ett samarbete mellan Nalic och Edafe Egbedi.

Att BoIS fick upp Nalic 20 – 30 meter upp i banan och mer delaktig i spelet gjorde att matchen jämnades ut. De riktigt bra chanserna uteblev dock för båda lagen. Efter 35 minuter lossade Alexander Tkacz bössan från distans och Utsiktens målvakt fick stöta bollen rakt ut. Efter 41 minuter fick Philip Andersson bytas av mot Philip Ljung. 0-0 i paus fick nog ändå anses rättvist.

Bortalaget började andra halvlek som man avslutade den första. Matchen fortsatte vara jämn och utan klara målchanser fram till efter cirka en kvart då Utsikten fick ett jätteläge. Men trots fritt skottfält och en kontrollerad boll vid fötterna blev avslutet inga problem för Ivo Vazgec.

Efter att BoIS haft viss press en kortare stund kontrade Utsikten in 1-0 i 75:e minuten. En bra djupledsboll som BoIS inte lyckas rensa undan. Efter målet gjorde Agim Sopi ett dubbelbyte och tog in Akpoveta på topp. Ett bra avslut av Akpoveta och en farlig hörna i 94 matchminuten var nära att resultera men sammanfattningsvis BoIS lyckades dock aldrig få något riktigt tryck på Utsikten som genom segern nu definitivt blandat sig i kampen om seriesegern.

Så startade BoIS
Vazgez
Olofsson – Andersson – Svensson – Tkacz
Zahui – Azizi
Egbedi – Nalic – Alm
Sadat
Byten
Andersson ut –Ljung in (41)
Nalic – Arsinjevic (78)
Akpoveta – Azizi (78)

Text: Torgny Andersen, foto: David Jönsson