Samtliga spelare är friska och tillgängliga och en placering i toppen på division 2 gör att Eskilsminne IF:s tränare Martin Pringle ser fram mot tisdagens match i Svenska cupen mot Landskrona BoIS på Harlyckan i Helsingborg med stor tillförsikt.

– Förutsättningarna ser bra ut men sedan ska man ju spela om det också. Men nog ska väl detta bli en sevärd match. Två lag som ligger i toppen på sin respektive serier och som dessutom båda vill avancera i cupspelet, säger Marin Pringle som bland annat har förflutet som spelare i HIF.

Gissningsvis finns det en trio spelare i Eskils som är extra laddade inför matchen som sparkar igång klockan 19. Vi talar förstås om ex-BoIS-arna Mathias Unkuri, Robin Hofsö och Victor Gustafsson.
– Ja det kan jag absolut tänka mig. Nu har jag dock inte bestämt mig hur laget ska formeras och vilka som ska spela från start. Både vi och BoIS har ju tuffa spelscheman just nu och tisdagen är väl inte optimal dag för något av lagen. Men trots detta så hoppas jag att det blir en riktig publikmatch. Förhoppningsvis kommer det en bra klack från Landskrona nu när det är så nära att åka, säger Martin.
– Jag har inte sett BoIS mer än lite på försäsongen men jag såg en del matcher fjol och jag gissar att tränaren Agim Sopi har utvecklat sin fotboll ytterligare och gjort laget ännu bättre denna säsong.

Eskilsminne ligger på en fjärdeplats i division 2 och jagar en uppflyttning.
– Naturligtvis är fokus i första hand på serien men samtidigt vill man ta chansen att kvala in till gruppspelet i cupen. Kommer man dit så har man minst tre tävlingsmatcher på försäsongen. Det innebär inte bara att laget möter bra motstånd utan dessutom kommer med full fart in i seriespelet, förklarar Martin Pringle.

Eskilsminne har en trupp med många duktiga spelare. Inte bara de tre nämnda BoIS-arna utan även med namn som exempelvis Anton Kinnander, Filip Egger, Kamal Barny och Marcus Andersson.
– Jag har duktiga spelare både offensivt och defensivt, poängterar Martin Pringle.

Något tips går det inte att locka av göteborgaren Pringle som vi gissar har mer än en räv bakom varje öra. För Landskrona BoIS spelare gäller det att ha fullt fokus och vara på tå från början direkt från avspark annars kan årets cupsaga och en eventuell repris på fjolårets match mot Malmö FF ta tvärt slut.
– Ja det finns inte utrymme för slarv eller dåligt fokus i denna match. Då kommer man att bli straffad hårt, poängterar Martin Pringle.

Bilden: Robin Hofsö intervjuas efter en match i BoIS 2015.

Text: Lasse Möller, foto: Bert Lundqvist