BoIS är vidare till Svenska Cupens omgång 2. Detta efter vinst med 2-0 mot Eskilsminne. —Vi vann och avancerade i cupen, det är det som räknas. Annars hade jag önskat lite mer av vårt spel i dag, sa Agim efteråt.

 

På den fina gräsmattan på Harlyckan kom BoIS till spel med en del ändringar i startelvan. Thierry Zahui och Rasmus Alm var dock kvar sedan tidigare, och det var de två som låg bakom BoIS ledningsmål knappt sju minuter in i matchen. Alm slog ett lågt inlägg till Zahui som prickade in 1-0 med vänsterfoten. Det var matchens första chans och halvleken skulle inte komma att innehålla särskilt många fler målchanser. Eskilsminnes bästa kom fem minuter före paus då utrusande Amr Kaddoura först såg ut att avstyra en hemmachans, där returen sedan gick knappt utanför.

BoIS gjorde två byten i halvtid, Viktor Svensson gick ut, Måns Ekvall flyttade ner på Viktors plats och Adi Nalic gick in som offensiv mittfältare. Alexander Tkacz byttes in för Dennis Olofsson och det var Tkacz som gjorde BoIS 2-0-mål 12 minuter in. En riktig fullträff från runt 30 meter – ett av BoIS vackraste mål i år!

Matchen öppnade upp sig rejält och Eskilsminne var flera gånger framme och hotade. Svarade inte Amr Kaddoura för en bra räddning så var det ribban som var i vägen för hemmaspelarna. BoIS fick likaledes lägen att utöka sin ledning, efter att hemmaspelarna flyttat upp positionerna, men obeslutsamhet och oförmåga att slå passningarna i tid, gjorde att BoIS målsiffra stannade vid två.

BoIS vann och är därmed vidare till omgång 2 – i vilken en plats i gruppspelet 2018 står på spel.

—Jag hade önskat mer av vårt spel. Stundtals var det helt okej, vi gjorde två mål och vann, vilket är det som räknas. Men vi hade lite tur också, de hade flera stolp- och ribbträffar. Vi jobbade inte tillräckligt. Vi var för nonchalanta och det är inte acceptabelt, sa Agim efteråt. Och fortsatte:

—Vi hade flera chanser i andra halvlek, men alla vill göra mål verkar det som. Det har märkts i serien, vi måste bli bättre på att se oss omkring och se om någon annan sidan om har bättre läge. Inte bara ta avslut för oss själva. Vi ska vinna, det är vad som räknas, sa han.

Annars fanns där en del glädjebesked. Amr Kaddoura svarade för en bra insats i målet, Daniel Ask gjorde en stabil insats på sin kantposition, och Igor Arsenijevic gjorde en full match på innermittfältet.

—Det var skönt att se att Igor höll hela matchen. Han får ta det lugnt några dagar så har vi honom förhoppningsvis fit for fight i helgen, sa Agim.

Agim åker under veckan ner till Polen för att bistå Makedoniens landslag vid U21-EM.

—Jag åker i morgon, och Björn kommer att hålla träningen torsdag och fredag. Efter matchen mot Spanien åker jag tillbaka till Sverige och är här vid matchen mot Skövde. Jag åker sedan ner igen på måndag, vi möter Serbien på tisdag och Portugal på fredag, och jag är hemma igen till matchen mot Karlskrona på söndagen. Sen får vi se om vi går vidare i EM, sa Agim.

Inför säsongen lämnade han sitt uppdrag som assisterande förbundskapten för Makedoniens U21-landslag. Men han kommer alltså bistå laget nere under EM i Polen.

—Jag sade upp mig från förbundskaptenuppdraget för att jag inte kunde lämna BoIS under fyra veckor för förberedelser inför EM. Sedan kom förbundet och frågade om jag kunde ställa upp en vecka och bara var med på matcherna. Med mästerskap får man kanske bara en chans i livet och jag frågade styrelsen som godkände. Jag skulle aldrig hoppat på det om jag inte var övertygad om att killarna kan göra det lika bra utan mig, här hemma. Björn är en duktig tränare som kommit in bra i gänget och killarna vet vad som gäller, avslutade Agim.

BoIS nästa match är alltså på hemmaplan mot Skövde på söndag – med Agim Sopi på bänken. Gällande Svenska Cupen ska samtliga matcher i första omgången vara spelade senast 3 augusti. Därefter lottas BoIS motståndare i omgång två – ett lag från Superettan eller Allsvenskan – och omgång två spelas 24 eller 25 augusti.

För matchfakta, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3721996

 

 

Text och foto: David Jönsson