Landskrona BoIS har på fyra hemmamatcher ett publiksnitt på 2 006. Med det är man förstås klart bäst i division 1 Södra. Nu väntar en ny hemmamatch på söndag mot Skövde AIK och förhoppningsvis kan det komma över 2 000 åskådare. Nu vill BoIS behålla sitt publiksnitt, över 2 000, så hjärtligt välkomna till IP på söndag kl 16.

BoIS publiksnitt på 2 006 är näst bäst i division 1. Det är Västerås i division 1 norra som har ett bättre snitt på 2 882. BoIS publiksnitt hade varit sjunde bäst i Superettan. Det är kanske inte så konstigt om såväl BoIS som Västerås skulle välkomnas upp i eliten igen av många. Men det ska ju spelas om det också.
– Men publiken kan vara en extra utespelare. Vi har ett mycket bra stöd både hemma och borta, säger Max Lundmark, som är matchansvarig i BoIS.

Bortastödet har också varit fantastiskt vilket visat sig i våra motståndares publiksnitt. Husqvarna, Ängelholm och Kristianstad noterade alla sin bästa publiksiffra för säsongen när randigt var på besök.
– Mest häpnadsväckande var kanske matchen på Ängelholms IP där 1 334 åskådare var på plats. Majoriteten av dem BoIS:are, säger Max.

Nu är det ny match på söndag, då Skövde står för motståndet. Publiksnittet #2006 blir genomgående i marknadsföringen inför matchen.
– Ja, och vi uppmanar alla att tagga vänner i sociala medier så att ingen missar detta. Vi kommer också att lotta ut tio biljetter bland alla som taggar en vän i vårt fb-inlägg.

Visserligen förlorade BoIS för första gången i lördags men är ändå serieledare och ska slå vakt om den positionen.
– Därför hoppas vi att många BoIS-supportrar kommer till IP på söndag, säger Max avslutningsvis.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson