Viktor Svensson gör sin tredje säsong i Landskrona BoIS. Med sin rutin från Allsvenskan och Superettan har han blivit en av lagets stöttepelare och en given A-lagsspelare. Han utgör tillsammans med Philip Andersson ett av division 1 södras bästa mittbackspar – kanske det bästa.

På plan utstrålar Viktor Svensson auktoritet och lugn. Han är något av ”general” i försvaret och har inga problem med att dirigera och driva på sina lagkamrater.
– Nej det har jag inget emot, säger han med ett leende. Den uppgiften tar jag gärna på mig.

När tränaren Agim Sopi tar ut laget är Viktor självskriven – om inte skador och någon eventuell avstängning stör förstås – och det är en position han trivs med.
– Ja det har jag inget emot. Jag trivs i min roll i BoIS, poängterar han.

Hur ser då Viktor på lagets utveckling under de år han varit i BoIS?
– Jag tycker att vi bara blivit bättre och bättre. Laget utvecklas ständigt och i år har vi enbart spelare som jobbar 100 procentigt matcherna igenom. Inga hängande huvuden eller betongkepsar, försäkrar Viktor.

I lördags åkte BoIS på den första förlusten i årets seriespel borta mot Utsikten, 0-1. Tror du att laget har den styrka – moraliskt och fysiskt – som behövs för att snabbt studsa tillbaka i söndagens match mot Skövde?
– Ja det tror jag och det är definitivt vad som behövs. Vi måste visa styrka och moral nu. Att man förlorar matcher händer. Matchen mot Utsikten var en chansfattig historia och förlusten stör, betonar Viktor.
Han tycker dock inte det finns någon anledning för spelare och supportrar att överdriva effekten av förlusten.
– Nej absolut inte. Vi leder serien och vi har kvar att möta samtliga tilltänkta toppkonkurrenter hemma. En definitiv fördel för vår del, säger han.

Viktor Svensson är lugnet och tryggheten personifierad. En trevlig och sympatiska kille som ser möjligheterna för sitt BoIS.
– Skövdematchen hemma blir en nyckelmatch och vi ska leverera, lovar han.

För er som inte känner till Viktors bakgrund som fotbollsspelare kan vi berätta att hans moderklubb är Öja FF.
Han spelade mellan 2009 och 2012 för Trelleborgs FF i Allsvenskan och Superettan. Han gjorde sin allsvenska debut den 19 april 2009 i en 1–1-match mot MFF, där han byttes in i den 83:e minuten.
Säsongen 2013 gick han till division 1-klubben Lunds BK. Efter två säsonger i Lund lämnade han för BoIS. Han tävlingsdebuterade för BoIS den 21 februari 2015 i en 0-4-förlust i Svenska cupen mot AIK.

Välkomna till IP på söndag. Ta med er vänner och familj. ”Vi ska behålla publiksnittet!”


Text och bild: Lasse Möller