BoIS hittade tillbaka till vinnarspåret direkt när man vann med 2-0 mot Skövde. —Vi mötte ett bra lag som ville spela fotboll, men killarna gjorde det bra där ute, sa Agim om segern.

Första förlusten för året förra helgen, vilket följaktligen innebar att detta var första matchen med en förlust i ryggen. BoIS såg dock inte ut att ha tappat särskilt mycket av självförtroendet och tryckte på ordentligt i första halvlek. Några särskilt farliga lägen lyckades man inte skapa fram och Thierry Zahuis målskott några minuter före paus såg inte heller ut att vara något farligt läge. Men så är det också få spelare som åstadkommer den bollträff som Zahui visat med jämna mellanrum.

Efter en nickduell framför mål hittade bollen ut till Zahui som stod i utkanten av straffområdet. Han spände benmusklerna och prickade bortre krysset.

—Jag såg en bra möjlighet och hann tänka ”detta är rätt tillfälle, låt mig försöka”. Så det var väl nästan av ren instinkt, sa Zahui som väl bara gör snygga mål?

—Haha, Agim säger alltid att ett mål är ett mål, oavsett hur det ser ut, ler målskytten.

Skövde hade sedan en bra period i början av andra halvlek. Eller om det var lite nonchalans av BoISarna som tillät motståndarna att komma fram. Ett skott i ribbans överkant och en tilltrasslad situation framför BoIS mål (som hemmaspelarna svarade för själva) var det farligaste Skövde åstadkom.

Rasmus Alm kunde några minuter senare pricka in välbehövliga 2-0 och därifrån kunde BoIS tryggt spela av sista halvtimmen. Sadats passning hittade till Alm vid straffområdeslinjen, där skottläget först såg ut att rinna ut i sanden. Kanske var det därför målvakten var chanslös när Alms skott ögonblicket senare avfyrades.

—Jag tycker att Skövde var det skickligaste laget vi mött i år. De ville spela fotboll och att komma hit och våga spela sitt eget spel ska de ha kredd för. Men vi gjorde det bra, men jag var lite besviken efter första halvlek. Vi hade boll men ingen ordentlig fart på dem. Vi snackade i halvtid om att trötta ut motståndarna, mer fart och fler spelvändningar, sa Agim och fortsatte.

—Det blev lite för många felbeslut, för många avgörande pass som blev fel. Och vi kom inte riktigt på andra och tredje löpet i anfallen, där blev vi lite statiska. Men killarna gjorde det väldigt bra och vann, vilket är det viktigaste. Ni ser vi bara fram emot Karlskrona, avslutade Agim.

Bortatränaren Charbel Abraham:

—Vi mötte ett väldigt bra lag. Vi försökte spela vårt spel, gjorde det OK men räckte inte till. Landskrona var ett par steg större än oss, på alla sätt, sa han.

Igor Arsenijevic börjar bli varm i kläderna efter sin skadefrånvaro, i dag spelade han hela matchen vilket gjorde att Thierry Zahui flyttades upp ett snäpp i banan.

—Det var ett tag sedan jag spelade i nummer 10-rollen. Men jag spelar där tränaren vill. Nu testade han mig där, det fungerade bra, men det är han som bestämmer, sa Zahui.

—Det känns alltid bra att vinna och nu ligger vi först i tabellen. Vi ska bara göra vårt bästa och fortsätta köra. Vinsten i dag ger ytterligare energi till laget och mer positivitet, avslutade han.

Nästa match är på bortaplan om en vecka, då står Karlskrona för motståndet.

 

BoIS – Skövde 2-0 (1-0)

42 1-0 Thierry Zahui

62 2-0 Rasmus Alm (Karim Sadat)

 

För mer matchstatistik, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3495230

 

Bilden: Thierry Zahui avlossar kanonen till 1-0

 

 

Text och foto: David Jönsson