Landskrona BoIS har lottats att möta Kristianstad FC borta i DM-kvartsfinalen, som ska spelas den 2 augusti. Nu har fotbollsledningen i BoIS beslutat att U19 kommer att spela den här matchen eftersom målet att spela Svenska Cupen 2018 är uppnått och all framtida fokus kommer för A-lagets del att läggas på seriespelet.

– Det blir en intressant uppgift för oss men också en tuff match, om nu Kristianstad kommer med sitt A-lag. Förhoppningsvis får vi med de U19-spelare som är med i A-truppen, Daniel Ask, Edwin Condrup, Kevin Jensen och John Ebere Ekeh och kanske även Adi Nalic, säger U19-tränaren Sebastian Malm.

Det har varit ett jobbigt år för U19 i den allsvenska serien. Man har haft en hel del skador och flera spelare har fått spela väldigt många matcher, bland annat då i U21. Just nu är BoIS ett av tre lag som är inblandade i de två nedflyttningsplatserna.
– Vi har gjort flera bra matcher och det är vid de tillfällena när alla spelat för laget och gjort sitt jobb. Vi försöker så gott det går att följa det spel som A-laget har, men vi har ju inte lika skickliga passningsspelare. Jag hoppas på en framgångsrik höst, då vi också kan presentera ett nyförvärv från GIF Nike, Soulymane Traore, som är forward.
– Jag blir inte förvånad om han går in i A-truppen så småningom, säger Sebastian.

BoIS U19 riskerar att åka ur Allsvenskan men det finns en räddningsplanka om man nu inte klarar kontraktet. Det är om A-laget går till Superettan, då finns stora chanser att få stanna kvar ändå.
DM-kvartsfinalen spelas alltså den 2 augusti mot KFC i Kristianstad.

Bilden: Segern i DM mot Bromölla gav en plats i Svenska Cupen 2018.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson