Nykomlingen FK Karlskrona har fått en bra start i Division 1 södra med 13 poäng på tio matcher, men tränaren Anders Torstensson är inte riktigt nöjd med den poängutdelning som blivit. Tre uddamålsförluster irriterar tycker han.

– Mot Utsikten, Ljungskile och Oddevold förlorade vi med uddamålet. I samtliga tre matcher spelade vi bra och borde haft poäng med oss. Detta är förstås något som jämnar ut sig över en hel serie men när man är mitt uppe i det så stör det, säger den sympatiske Karlskronatränaren som själv har Mjällby som moderförening.

I genrepet kunde Karlskrona besegra BoIS nere i Landskrona. Detta i en match som hade ungefär samma karaktär som de flesta av årets seriematcher för BoIS del.
– Ja vi åkte dit och ville gnugga tätt och kompakt försvarsspel mot vad jag anser vara seriens bästa lag. Vi ville se hur vi kunde stå emot ett passningsskickligt och svårspelat lag. Och det gjorde vi bra där, säger Anders Torstensson.

När BoIS kommer till Västra Mark på söndag så hoppas Anders Torstensson att kunna bjuda på lite annorlunda fotboll.
– Jag tror dock inte vi mäktar med att hålla i taktpinnen och styra matchen mot Landskrona BoIS. De kommer att trycka tillbaka oss stora delar av matchen inte minst tack vare att laget har ett fantastiskt bra och rörligt passningsspel. Men vi kommer inte att gräva några skyttegravar utan hoppas kunna hitta på något framåt, säger Anders Torstensson.
– Vi gillar inte ”dödgrävarfotbollen” och jag är av den bestämda uppfattningen att om du ska utveckla ett lag och ta det till högre höjder måste man ha ett eget kreativt spel, tillägger han.

Inför årets säsong kom sex nya spelare till Karlskrona. De flesta från division 2 men även någon från ettan.
– Vi hade fördelen att få behålla den gamla truppen och har i dag, som jag ser det, en väldigt utvecklingsbar ung och homogen spelartrupp. Lojala spelare som tar sin roll i truppen och inte klagar, även om det inte blir så mycket speltid, förklarar Anders Torstensson.

Om vi kikar närmare på Karlskronas trupp så hittar vi en del gamla bekanta från Mjällby AIF. Vi minns exempelvis med respektfulla rysningar deras kraftfulle mittback Juan Robledo, som nu spelar i Karlskrona. Anton Dahlström är en annan före detta Mjällbyspelare som inger respekt. I laget finns även Adam Eriksson, som visat sina kvaliteter i Gais och Utsikten.

– Vi kommer till match med ordinarie trupp. Vi har två gamla långtidsskador men de påverkar inte dagens trupp. Inga avstängningar och inga korttidsskador. Vi ska kunna bjuda rejäl match på söndag, tror Anders Torstensson som i varje fall lovar bjuda tillresta BoIS-supportrar fint väder.

Text: Lasse Möller, foto Bildbyrån