Landskrona BoIS tog en till synes enkel 3-0-seger i eftermiddags borta mot FK Karlskrona. BoIS kom till Karlskrona och Västra Mark med samtliga spelare tillgängliga. Både Philip Andersson och Viktor Svensson medverkade och utgjorde mittbackslås. De två kom dock inte att ställas på några större prov vare sig de första 45 minuterna eller egentligen över matchen i stort.

BoIS gick till halvtidsvila med en bekväm 2-0 ledning. Edafe Egbedi gjorde sitt tredje mål för säsongen när han snappade upp en misslyckad frispark från Karlskronaförsvaret, rann igenom och enkelt placerade bollen i nät bakom Halle i Karlskronamålet. Då hade det gått tio minuter och BoIS hade redan kopplat ett grepp om händelserna.

Målvakten Halle hade redan i den sjätte minuten darrat betänkligt när han serverat Zahui ett utmärkt skottläge efter en totalt misslyckad utspark. Karlskrona fortsatte att spela med för snäva marginaler i defensiven och i 15:e minuten höll en framrusande randig på att stjäla bollen från Halle och få tom bur framföra sig men målvakten fick rätt på tentaklerna och lyckades freda sitt mål.

– Det är klart att det är viktigt med ett tidigt mål och 1-0 målet tackar vi ju lite för, kommenterade Agim Sopi efter matchen.
På det hela taget var det en kontrollerad första halvlek av BoIS där Karlskrona inte klarade av att skapa något ordnat spel alls. I 39:e minuten skapade Karlskrona dock en bra målchans genom en fin djupledsboll till höger men Ivo Vazgec var vaket långt ute i plan och avvägde med en klassisk Ivo-dribbling. Direkt efter Karlskronas chans kontrade BoIS och Rasmus Alm fick göra sitt andra mål för säsongen och mål i andra matchen på rad genom en elegant chipp.

– Även om det kanske såg lätt ut så finns det inga lätta matcher i en sådan här serie. Vid 2-0 är vi fortfarande en felstuds från match igen och de hade ju lite lägen, konstaterade en nöjd tränare efter slutsignalen.
– Men vi visste att de hade ytor mellan lagdelarna och bakom backlinjen och vi jobbade mot de perfekt så jag är verkligen nöjd. 3-0 på bortaplan är ett riktigt bra resultat och två assist av Ekvall tillhör inte vanligheterna.
– Nu ska du bara göra mål också, ropar Agim till Måns Ekvall i bakgrunden av vårt samtal efter en ovanligt offensiv insats från den sittande innermittfältaren.

Andra halvlek började med att Edafe Egbedi satte bollen i nät efter fint förarbete av Olofsson men målet blev avblåst på grund av hands. Resten av matchen förflöt i ett kontrollerat lugnt tempo där BoIS rullade boll och letade misstag.

Karlskrona visade egentligen aldrig någon större vilja att störa BoIS enkla rullande i backlinjen. Kanske kände man sig helt enkelt för svaga mot dagens randiga giganter för när väl Karlskrona började sätta lite press på backlinjen i BoIS tog det mindre än fem minuter innan BoIS fått ett kontringsläge där Alm plockade bollen från sista försvarare i FKK utan problem och fri gentilt passade bollen till Sadat som rullade in matchens sista mål. Det var för övrigt Sadats sjunde mål och Alms femte assist under säsongen och det är de bäst på i randigt.

Text: Torgny Andersen, foto: David Jönsson

BoIS startelva
Vazgec
Olofsson – Andersson – Svensson – Tkacz
Ekvall – Arsenijevic
Alm – Zahui – Egbedi
Sadat

BoIS mål
0-1 Egbedi, 10 (assist Ekvall)
0-2 Alm, 40 (Ekvall)
0-3 Sadat, 70 (Alm)

BoIS varningar
Inga nya varningar

BoIS byten
66 Egbedi ut, Pivkovski in
69 Zahui ut, Nalic in
84 Arsenijevic ut, Ask in