”Skadan är helt läkt och benet lika bra som någonsin – konditionen och orken har dock inte nått maximum ännu men det kommer alltmer”.

Landskrona BoIS defensive mittfältare Igor Arsenijevic var borta cirka 2,5 månader på grund av en knäskada som inträffade i en träningsmatch den 1 april. Men det är gott läkekött i Igor som nu hunnit spela två hela matcher – Eskilsminne i Svenska cupen och Skövde i serien.

– Det känns absolut ingenting i benet. Skadan har läkts perfekt. Däremot tar det lite längre tid att komma upp i perfekt matchkondition. Men det känns bättre och bättre hela tiden så jag är snart hundraprocentig, lovar Igor.

När Igor Arsenijevic gick sönder på försäsongen skapade detta naturligtvis problem i tränare Agim Sopis lagbygge. En av de viktigaste byggstenarna är onekligen lagets ålderman – 31 år nu – och den mest rutinerade.

– Men killarna har ju gjort det fantastiskt bra. Det har varit roligt att se hur laget presterat. Redan från start i serien har man levererat och det är imponerande, berömmer Igor.

Men sin plats i startelvan vill han ha tillbaka och come backen har inte visat något annat än att en frisk Igor är självskriven i serieledarens uppställning.
– Det är fantastiskt roligt att spela fotboll nu. Jag älskar ju min position som defensiv mittfältare och att få spela med Måns Ekvall är otroligt stimulerande. Vi fungerar perfekt tillsammans, säger Igor.

I dag möter BoIS ett lurigt FK Karlskrona som flera gånger i år visat att man kan skaka topplagen. Kampen kan ses lite som en nyckelmatch för gästande BoIS.
– Man ska inte spekulera fram i tiden utan ta varje match för sig men en seger här kan få avgörande betydelse för resten av vårens matcher och bli en grund för en lyckad höst, tror Igor.

Även om laget inte är spikat så pekar det mot att Igor startar. Han kliver in i rollen som innebär att han och Måns axlar stort ansvar.
– Ja det är en betydelsefull position men vi trivs i den rollen. Det gäller att vara observant och bistå fyrbackslinjen och målvakt med den assistans de behöver. Samtidigt ska vi se till att understödja offensivt och bidra till att det skapas chanser, förklarar Igor.

Det är den tredje säsongen Igor tillbringar i BoIS nu och han trivs som fisken i vattnet.
– Jag har sagt det flera gånger och jag står för det. Det känns som jag är hemma i Serbien här i Landskrona. Trots att jag inte har någon egen familj här – föräldrar och systrar bor i Serbien – så trivs jag så bra. Lagkompisarna och folk i klubben är min familj, bedyrar Igor.

Liksom övriga spelare i laget hyllar Igor atmosfären och harmonin.
– Det är inget som gnisslar. Alla bidrar till att göras det trevligt och sympatiskt. Naturligtvis betyder tränaren Agim Sopi oerhört mycket för stämningen. Men inte minst betyder han allt för att vi spelar den fotboll vi gör. Han är en modern tänkande tränare och det ses ju definitivt på vårt spel, förklarar Igor.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)