Strax efter klockan 9.30 fick vi en pratstund med två förhoppningsfulla, glada men något trötta BoIS-are. De befann sig då i bil strax utanför Lund på väg mot Karlskrona och eftermiddagens bortamatch.

– Jag är lite trött men jäkligt laddad och sugen på att få spela. De senaste två dygnen har det inte blivit mycket sömn då mina flyg gått väldigt tidigt på morgnarna, säger Filip Pivkovski som precis hämtats upp på Sturups flygplats av BoIS-ordföranden Gabriel ”Gabbe” Munck.
– Efter avslutat EM-spel i Polen flög jag till Skopje för att hämta lite saker och sedan därifrån till Sturup. Var uppe klockan 3 i natt för att resa, konstaterar en, som det verkar, trots allt ganska pigg ”Pivko”.

Lösningen att köra från Sturup till Karlskrona visar vilken vikt tränaren Agim Sopi – som själv kom till Karlskrona igår med båt – lägger vid att ha Nordvästskånes ende U21-EM-spelare med i dagens svåra bortamatch.
– Jag vet ju inte om jag får spela från start. Det är Agim som bestämmer och jag har det största förtroende och respekt för hans laguttagning. Men får jag chansen är jag beredd, säger ”Pivko”.

– Visserligen gick vi – Makedonien – inte vidare från gruppspelet men det var en fantastiskt rolig tid i Polen. Jag träffade gamla vänner, fick träna med väldigt duktiga spelare – precis som jag gör här i BoIS – det var dock synd jag inte fick fler minuter på plan.

Både ”Pivko” och ”Gabbe” är två roliga och positiva killar så vi förstod att humöret var på topp i bilen.
– Ja det är det absolut. Jag flyger lågt med ”Pivko” nu så vi är framme i tid, skämtade ”Gabbe”. Fast inte över hastighetskontrollerna, tillade han snabbt.
– Jag har aldrig spelat i Karlskrona så det ska bli en upplevelse att komma dit. De lär ha en bra plan enligt ”Gabbe”, säger ”Pivko”, som klarat sig undan EM-äventyret utan skador.

Redan innan EM startade berättade ”Pivko” att hans form var i kraftigt stigande.
– Och det har fortsatt, jag känner mig i kanonform. Jag har kunnat träna på utan skador och fortsatt bygga på min form under dagarna i Polen. Tala om att jag vill vara med och hjälpa mina kompisar att plocka tre poäng i dag, säger han.

Av samtalet att döma kommer denna duo till Karlskrona om en dryg timme med massor av energi och vilja. Det betyder ytterligare styrka till resten av truppen som redan är på plats.

Text: Lasse Möller. Bild: Filip Pivkovski (selfie)