Två potentiella nyförvärv fanns på plats när Landskrona BoIS drog igång träningen på tisdagseftermiddagen. Danske ytterbacken Firat Demirci, ursprungligen från Fremad Amager men som senast varit i turkiska Antalyaspor och offensive mittfältaren Kojo Annor från IFK Hässleholm testade med serieledarna i Division 1 södra.

– Testspelarna finns med på träningen dels för att jag vill se om det ger mer kvalitet på träningen, dels för att ha en långsiktig förberedelse. Vi måste tänka framåt hela tiden och då är det bra att ha koll på vilka spelare som kan vara aktuella, säger BoIS tränare Agim Sopi inför träningspasset.

Danske Firat Demirci är uppfostrad i Fremad Amager men spelade senast i turkista andraligalaget Antalyaspor. Tyvärr förstördes hans tid där av en knäskada och nu är han tillbaka i Danmark och letar ny klubb.
– Jag kan spela både vänster- och högerback. Jag är lika bra med båda fötterna, säger den 20-årige Firat som under uppvärmningen visade upp en fin teknik och bra känsla i fötterna.

Kojo Annor kom från Ghana till BW 90 och har hunnit med en sejour i Prespa Birlik innan han hamnade i IFK Hässleholm. Den 25-årige offensive mittfältaren är ett bekant ansikte för tränaren Agim Sopi.
– Vår trupp har fungerat mycket bra hittills och jag är mest intresserad av att scanna av vad som finns av intresse. Vi får se vad dessa tester ger. I nuläget är inget akut, förklarar Agim Sopi.

BoIS ordförande Gabriel Munck konstaterar att om det ska tillföras någon ny spelare i truppen måste det handla om en mycket billig lösning.
– Budgeten för spelarinköp är fylld, förklarar Gabriel Munck. Men om det visar sig att vi måste förstärka får vi försöka hitta externa lösningar på detta.

Text och bild: Lasse Möller