”Ska man vinna serien får man inte vara rädd för att möta IK Oddevold – respekt ska man ha men inte vara rädd”. Ett citat från en av BoIS spelare i veckan. Ja, trots allt ligger det en hel del i hans uttalande. Ett lag som ligger på elfte plats i tabellen men som bara har ett minusmål – 16-17 – och dessutom den hedervärda målskillnaden 9-9 på bortaplan får man höja ett varningens finger för.

IK Oddevolds tränare Jonas Rehnberg försöker inte pumpa upp förutsättningarna inför matchen med uttalande som att ”Vi ska inte parkera bussen utan siktar på att föra spelet”.
– Nej det vore väl naivt att tro att vi ska kunna dominera och styra spelet i en av årets absolut svåraste bortamatcher. Jag har sett ett antal av Landskrona BoIS matcher och jag vet vad som väntar oss, säger den sympatiske Oddevoldstränaren.
– Detta blir en spännande utmaning och vi ska förstås försöka göra det vi är bra på. Sedan får vi räkna med att BoIS dominerar och trycker på rejält emellanåt. Men det är förutsättningar vi får anpassa oss till och reda ut, förklarar Jonas Rehnberg.

Under en period i våras hade Oddevold det riktigt motigt. Man förlorade en svit matcher men har de senaste omgångarna fått ordning på spelet och framförallt fått utdelning.
– Vi inledde säsongen med tolv nya spelare i truppen och det tar sin lilla tid att spela ihop ett ungt lag som har många spelare från klubbar i lägre divisioner. Men jag tycker det ser allt bättre ut och i en del matcher kunde vi faktiskt ha fått mer poäng med oss. Det är olika tillfälligheter som gjort att vi förlorat, säger han.

– Problemet har varit att vi inte orkat eller förmått försvara tidiga ledningar i flera matcher. Förhoppningsvis är det något som kommer att jämna ut sig över en hel serie. Jag tycker definitivt inte att vi ska behöva vara med och kämpa för att undvika nedflyttning, förklarar Jonas Rehnberg.

Men i en oerhört jämn serie vet han också att det kan vara tillfälligheter som öppnar falluckan ner till division 2.
– Ja vi måste vara omsorgsfulla och noggranna. Exakt vad som behövs när vi möter BoIS borta. Om vi inte gör en match på den absoluta toppen av vår förmåga så kan vi inte vinna eller ro hem en poäng, konstaterar han.

IK Oddevold ställer upp till match klockan 16 på Landskrona Idrottsplats med en del skador.
– Det är lite som stör men dessbättre har vi klarat oss hyfsat när det gäller avstängningar.
I Oddevold finns det en trio som Landskronapubliken gott kan ta en liten närmare titt på. Mittbacken Robin Jansson är oerhört viktig för laget och den som styr i defensiven.
– En bra spelare som är lite av nyckeln för vår del, säger Jonas Rehnberg.
Bragi Bergsson och Johan Patriksson är två andra spelare som Oddevoldstränaren håller högt.
– Vi åker ner till Landskrona och tror på vårt spel. Allt annat vore tjänstefel. Då kan vi lika gärna stanna hemma, slutar Jonas Rehnberg.

Text: Lasse Möller, foto: Bildbyrån