Landskrona BoIs får klara sig utan Saber Azizi till den 8 juli. Han har nämligen fått chans at åka på träningsläger med det afghanska landslaget till USA. En möjlighet som BoIS gärna ger Saber som alltid agerar proffsigt, lojalt och solidariskt gentemot klubben.

– Det är ett litet läger som landslaget arrangerat för att vår nye förbundskapten ska få en chans att träffa spelarna, berättar Saber då vi når honom i New York, där spelarna samlats.
– Det är en möjlighet för oss att visa upp oss för honom. Lägret kommer att förläggas i Virginia och då är det även tänkt att vi ska spela internmatcher, förklarar Saber som är trött men glad över chansen att försöka ta en landslagsplats.

Det var aldrig något tvivel om att Saber Azizi skulle få åka på lägret. BoIS tränare Agim Sopi förklarar varför:
– Jag tycker det är fantastiskt att vi har spelare som är attraktiva för olika landslag och därför stoppar vi ingen från att fullgöra sådana uppdrag, säger Agim.
– Saber har förtjänat denna chans då han alltid är professionell och ger sitt yttersta för laget, berömmer Agim.

Saber Azizi missar matchen mot Oddevold och med största säkerhet även den mot Oskarshamn.
– Jag hade helst varit hemma och spelat med BoIS men detta är en chans jag vill ta. Hälsa alla i laget från mig, säger en trött Saber, innan det är dags att krypa ner och sova ifatt jetlagen.

Text: Lasse Möller, foto: David Jönsson