För Landskrona BoIS mittfältare Edafe ”Eddie” Egbedi började midsommarhelgen som en mardröm men slutade i ett lyckorus. Tack vare en ärlig Landskronabo fick 23-åringen och hans familj hemma i Nigeria slippa att snåla och spara den närmaste månaden.

Tidigt på midsommaraftons morgon ringde telefonen hemma hos Kurt ”Hulta” Hultqvist – den BoISare som har i särklass mest med alla nyförvärven i klubben att göra – och det var en förtvivlad ”Eddie” Egbedi i andra luren.
– Efter en stund förstod jag att han tappat sin plånbok med en ganska stor summa pengar plus alla id-handlingar och kort, berättar ”Hulta”.

Eftersom ”Hulta” är en handlingens man så kontaktade han snabbt polisen och anmälde förlusten och samtidigt började han, ”Eddie” och Drogba Akpoveta leta efter plånboken. Men den fanns ingenstans att finna.
– ”Eddie” var olycklig och jag försökte gjuta mod i honom och sa att om någon hittar den så lämnar denne förhoppningsvis in den till polisen, berättar ”Hulta”.

Men dagen gick och hoppet falnade. Men nästa dag blev ”Hulta” kontaktad av en person som på Facebook sett att man hittat en plånbok i Landskrona.
– Vi fick tag i personen som hittat plånboken och allt fanns kvar. ”Eddie” hade då åkt med laget till Karlskrona för bortamatch och jag ringde tränaren Agim Sopi som berättade den glada nyheten för honom på matchdagens morgon, berättar ”Hulta”.

Effekten blev omedelbar. En glad och lycklig ”Eddie” spelade jättebra och satte dessutom 1-0 i segermatchen.
– Jag var så lycklig. Jag hade tagit ut pengar för att skicka hem till min mamma. Jag fick ringa hem och berätta att jag tappat plånboken och hon blev så klart ledsen. Men när jag seden ringde och sa att den var funnen med alla pengar i så blev hon jätteglad, säger ”Eddie” med ett brett leende.
– Kompisarna i laget skämtar nu med mig och säger att de ska ta min plånbok före varje match så jag kan göra mål i ren glädje när jag får den tillbaka, skrattar han.

Upphittaren ville varken ha hittelön eller något annat för att han räddade situationen för ”Eddie” och hans familj.
– Men jag har fixat så han kommer att få en BoIS-tröja med alla autograferna på, berättar BoIS-tränaren Agim Sopi.
– Dessutom får han ett årskort så han kan gå och se BoIS hemmamatcher, upplyser ”Hulta”.

Vad lär man sig då av denna historia? Jo att det finns ärliga människor och att man aldrig ska ge upp hoppet. Plus förstås att man ska vara rädd om sin plånbok!

Text och foto: Lasse Möller