Saber Azizi är med afghanska landslaget på läger i USA och missar matchen mot Oddevold på söndag. In i truppen går i stället Kevin Jensen (bilden). Det betyder att BoIS även den här gången har en grundtrupp på 19 man.

Det är nu också klart att det inte blir något mer med engelsmannen Suleban Elmi. Det blev två träningar för honom i BoIS.
– Han hade inte den kvaliteten i verkligheten, som jag tyckte jag såg på videoinspelningarna. Men vi fortsätter att testa spelare, dels för om man hittar något guldkorn redan nu, dels för framtiden, säger Agim Sopi.
Kevin Jensen är återigen med i truppen. Om det sedan blir något spel för honom eller inte återstår att se. Denne 16-årige talang har varit med på BoIS-träningarna under större delen vårsäsongen. Det är en spelare som verkligen tar för sig, vilket han förklarade så här i en tidigare intervju här på BoIS hemsida:
– Nej, man får inte springa omkring och be om ursäkt för att man lever. Jag smäller på och tar för mig på träningarna. Det går inte att kliva undan om man vill utvecklas.
När intervjun gjordes hade Kevin inte fått känna på att vara tillsammans med A-laget under matcher. Hans mål var att sitta på bänken. Det målet har han uppnått och varit med några gånger. Nu är förstås nya målet att få göra ett inhopp.
– Det känns att jag kliver framåt för varje träning. Att få träna med duktiga spelare lyfter mig och jag tycker utvecklingen går helt rätt.

BoIS-truppen: Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Alexander Tkacz, Viktor Svensson, Philip Andersson, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Kevin Jensen, Igor Arsenijevic, Adi Nalic, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Daniel Ask, Rasmus Alm, Karim Sadat, Ojevwe Akpoveta, Edafe Egbedi, Edwin Condrup, Filip Pivkovski.

Text: Bert Lundqvist, foto: Lasse Möller