BoIS slog Oddevold med 4-0, detta efter en klar uppryckning i andra halvlek. —I andra gjorde vi allting mycket bättre, sa Agim efteråt.

Motståndarna Oddevold kom till spel med tre raka matcher utan förlust och det såg i första halvlek ut att vara ett lag med stort självförtroende. Uddevalla-laget pressade högt och gjorde det svårt för BoIS som inte riktigt såg bekväma ut. Alexander Tkacz hade ett bra avslut i burgavelns utsida efter drygt 20 minuter och tio minuter senare kom ledningsmålet. Måns Ekvall hittade Karim Sadat med en fin djupledsboll och Sadat skickade in bollen framför mål där Rasmus Alm stötte in den. I övrigt var det en ganska tuff halvlek som lika väl kunde slutat oavgjord.

— Första halvlek var inte bra. Oddevold gjorde det svårt för oss. Vi visste att de skulle vara aggressiva och pressa högt. Vi hade tränat på det i veckan, att på små ytor spela oss ur press, men vi var lite passiva och vågade inte slå bollar mellan lagdelarna. Så i halvtid var jag förbannad, sa Agim Sopi om första halvlek.

— Men vi gick igenom vissa saker, ställde några frågor till varandra. Varför vi inte spelade på det sätt vi brukar, varför vi inte höll oss till matchplanen och det vi tränat på, fortsatte han.

Men Agim och de 1812 på läktarna fick i andra halvlek se något helt annat. BoIS lyckades spela sig fram, upp och ner och från vänster till höger och i takt med att Oddevold inte orkade hålla uppe sitt spel kunde BoIS ta över helt och hållet. 2-0 kom på en snygg frispark av Thierry Zahui efter tio minuter. Tre minuter senare nickade Måns Ekvall in 3-0 på inlägg från Zahui. På övertid gjorde sedan Adi Nalic 4-0, återigen kom passningen från Thierry Zahui.

—I andra halvlek hade vi mer fart, fler spelvändningar, anföll från sida till sida. Det kom tre mål och det kunde blivit mer, summerade Agim.

Viktor Svensson var som vanligt stabil i försvaret och i dag passade han också på att ta några utflykter uppåt i banan. Med bollen klistrad vid fötterna.

— Jo, jag kom upp några gånger. Vi ska ju försöka fylla på bakifrån så det är bara att köra när man ser luckan, sa Viktor och fortsatte.

— Annars kändes det inte alls stabilt i första halvlek. Vi fick inte ordning på egna spelet och fastnade i deras press och slog bort onödiga bollar. Men i andra halvlek var det bara ett lag på banan och det kunde blivit hur många mål som helst kändes det som, fortsatte Viktor.

Sedan förlusten mot Utsikten har BoIS nu tre raka segrar med totalt 9-0 i målskillnad. Två matcher återstår innan speluppehållet. Nästa helg är det ny hemmamatch, Oskarshamn står för motståndet, innan man åker till Göteborg för att möta Assyriska helgen därpå.

 

BoIS – Oddevold 4-0 (1-0)

34 1-0 Rasmus Alm (Karim Sadat)

56 2-0 Thierry Zahui (frispark)

59 3-0 Måns Ekvall (Thierry Zahui)

91 4-0 Adi Nalic (Thierry Zahui)

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3495257

 

 

Text: David Jönsson

Foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)